Zobacz pe?n? wersj? : Infiniti Q50S 3.7
flashmaniac
5th-March-2021, 00:46
Witam
Zainteresowało mnie to ogłoszenie:
https://www.olx.pl/d/oferta/infiniti-q50-3-7-v6-awd-q50s-sport-technology-zarejestrowany-CID5-IDHF6op.html
Czy ktoś już może interesował się tym autem ? Wydaje mi się że one już dość długo "wisi".
Czy warto dopłacić do wersji "S" ?
lukasz32
5th-March-2021, 01:48
Kolego to handlarz jest ..
Poszukaj lepiej hybrydy na grupie, na fb jest spore grono.
flashmaniac
5th-March-2021, 11:36
Kolego to handlarz jest ..
Poszukaj lepiej hybrydy na grupie, na fb jest spore grono.
A ile taka hybryda spali na autostradzie przy prędkości 140-180 km/h ??
Mało jeżdżę po mieście a dużo po autostradach także zdecydowałem się na 3.7 i ewentualnie LPG.
lukasz32
5th-March-2021, 14:19
Mało jeżdżę po mieście a dużo po autostradach także zdecydowałem się na 3.7 i ewentualnie LPG.
Nie wiem, ja mam v8 ale pewnie 25% mniej niż nie-hybryda i ma też moment 550 a nie 350. Pewnie przestudiowałeś forum i wiesz już, że na LPG za dużo km tym autem nie zrobisz? Jedni jeżdżą i sobie chwalą, drudzy już po remoncie. Srednio taki H pali pewnie z 10-10,5 a 3,7 pewnie 15LPG + 1 litr PB, mnie tak wychodziło w 3,5.
slepy62
5th-March-2021, 16:28
HYBRYDA - spalanie
- przy 140/h około 8,5~9 L/100 km
- przy 180/h około 10,5~11 L/100 km
powyższe zależy jak jeździsz,
- jeżeli płynnie to jak powyżej
- jeżeli większość czasu but w podłogę i gaz-hamulec to może wyjść trochę więcej...
flashmaniac
5th-March-2021, 20:52
HYBRYDA - spalanie
- przy 140/h około 8,5~9 L/100 km
- przy 180/h około 10,5~11 L/100 km
powyższe zależy jak jeździsz,
- jeżeli płynnie to jak powyżej
- jeżeli większość czasu but w podłogę i gaz-hamulec to może wyjść trochę więcej...
Dzięki o taką odpowiedź mi chodziło. Te spalanie w sumie do akceptacji.
Śledziłem internet i tam ludzie pisali że przy 180km/h spalanie jest 14 litrów:
https://prnt.sc/10duv5s
Czy to prawda że w Hybrydzie nie można złożyć tylnego oparcia ? jest jakaś wnęka chociaż na narty ?
Dzięki o taką odpowiedź mi chodziło. Te spalanie w sumie do akceptacji.
Śledziłem internet i tam ludzie pisali że przy 180km/h spalanie jest 14 litrów:
https://prnt.sc/10duv5s
Czy to prawda że w Hybrydzie nie można złożyć tylnego oparcia ? jest jakaś wnęka chociaż na narty ?
Nawet jeśli by faktycznie było 14 litrów - a nie będzie z racji bardzo długich przełożeń biegów - to czy naprawdę to taki dramat?
Powiedziałbym, że zdecydowana większość samochodów będzie palić 14l+ przy tego typu prędkościach.
Abstrahując od ograniczeń na autostradach w PL.
Oparcia nie złożysz, z wnęką....w sumie nie wiem ;)
slepy62
6th-March-2021, 16:11
Za tylnym oparciem w Hybrid jest zestaw baterii EV więc odpowiedź jest 2 x nie.
Wyjazd na narty tylko z boxem dachowym, ale jak kupisz dobry / aerodynamiczny box to 180 km/h nie jest problemem
Wyjazd w 2 osoby (zdarzało mi się) narty można po skosie włożyć za przednie siedzenia ale to trochę "upierdliwe" w sensie późniejszego sprzątania
flashmaniac
7th-March-2021, 21:16
Dzisiaj oglądałem pierwsze Infiniti Q50 3.7 i pierwsza jazda tym autem - emocje spore ! :)
Nie zdążyłem o wszystko zapytać właściciela i mam jeszcze kilka pytań:
1. Czy jeśli to jest wersja USA to nie będzie mi działać nawigacja w Europie nawet jeśli będę miał europejskie mapy ? muszę dokonać jakiś przeróbek w postaci wymiany modułów ? Sprzedawca twierdzi że będzie wszystko działać ale gdzieś zapodział kartę SIM z mapami Europy.
2. Widzę że podłokietniku jest wejście Video In ( chinch ). Rozumiem że obraz przez to wejście pojawia się na tym górnym ekranie ?
3. W obecnym aucie mam wejście VIDEO IN i mam tam podłączony telefon Android który poprzez samsung DEX klonuje mi zawartość telefonu na ekranie nawigacji. Na ekranie widzę telefon który obsługuje zewnętrzną myszką - nie mam ekranu dotykowego więc na ekranie widzę po prostu telefon i muszę sterować myszką. Rozumiem że w Infiniti jest ekran dotykowy wobec tego czy będę mógł sterować telefonem za pomocą tego ekranu dotykowego ?
4. Czy podłokietnik jest klimatyzowany ?
slepy62
8th-March-2021, 12:13
Dzisiaj oglądałem pierwsze Infiniti Q50 3.7 i pierwsza jazda tym autem - emocje spore ! :)
Nie zdążyłem o wszystko zapytać właściciela i mam jeszcze kilka pytań:
1. Czy jeśli to jest wersja USA to nie będzie mi działać nawigacja w Europie nawet jeśli będę miał europejskie mapy ? muszę dokonać jakiś przeróbek w postaci wymiany modułów ? Sprzedawca twierdzi że będzie wszystko działać ale gdzieś zapodział kartę SIM z mapami Europy.
2. Widzę że podłokietniku jest wejście Video In ( chinch ). Rozumiem że obraz przez to wejście pojawia się na tym górnym ekranie ?
3. W obecnym aucie mam wejście VIDEO IN i mam tam podłączony telefon Android który poprzez samsung DEX klonuje mi zawartość telefonu na ekranie nawigacji. Na ekranie widzę telefon który obsługuje zewnętrzną myszką - nie mam ekranu dotykowego więc na ekranie widzę po prostu telefon i muszę sterować myszką. Rozumiem że w Infiniti jest ekran dotykowy wobec tego czy będę mógł sterować telefonem za pomocą tego ekranu dotykowego ?
4. Czy podłokietnik jest klimatyzowany ?
1. Pieprzy głupoty - nie będzie działać , musisz wymienić górny ekran + sparowana do niego karta z mapami EU + moduł NAVI
3. Żeby to tak działało - musiałbyś zakupić moduł do MIRROR LINK - i to będzie tylko obraz...
4. w Q50 nie ma klimatyzowanego schowka
Co do NAVI - najprostsza przeróbka to kupić moduł z ANDROIDEM z pełną funkcjonalnością dotykowo / joystick / kiera - jest o tym dużo na forum - poszukaj
flashmaniac
8th-March-2021, 18:23
3. Masz na myśli pewnie ten moduł CarPlay, Android Auto ?
slepy62
9th-March-2021, 10:15
3. Masz na myśli pewnie ten moduł CarPlay, Android Auto ?
Są bardzo różne moduły, konkretnie miałem na myśli raczej to:
https://www.ifans.pl/showthread.php?7281-modu%B3-android-Q50-zakup&highlight=android
ale to zależy od rocznika auta, w 3.7 czyli 1014~2015 car play raczej nie pójdzie , nie wiem - jak poprzednio - poczytaj posty na forum bo jest o tym bardzo dużo...