-
ABS???
Witam, mam dziwny problemu z zachowaniem samochodu na lukach. Jak jade na luku w granicach 90-100 to wlacza sie Abs (tarcie w kole) i zapala sie lampka slip. Tak przynajmniej slychac. Dla sprawdzenia poszalalem na parkingu i nie ma tego objawu. Dzieje sie tylko na srednio szybko pokonywanych lukach. Mial ktos z Was taki problem? Aha dodam, ze pali sie lampka od czujnika cisnienia w oponach. Dopompowalem powietrza i nadal siempali. Pewnie strzelil ktorys czujnik. Dodam, ze samochod jest jakis taki miekki na luku.
-
jak sie pali to albo poszedł czujnik albo sie rozparował z kompem jednak obstawiam ten 1 wariant.
co do obcierania - ciezko tak zgadnąć :/
-
Jak pojade do PGD na Brodno to za samo podlaczenie do kompa kasuja 350 i jak wychodzi duzo to daja 10% rabatu. Mam super serwis, ktory sie dobrze zna na infiniti, ale jest w Poznaniu:)
-
dobre co?
350 za podłączenie :/ żenada
Nie mowie żeby to za darmo robili ale np 200 pln nie obrażało by mnie jako klienta a im pozwoliło za pewne zarobić na robociźnie.
ich sprawa.
z tego co wiem koledzy polecali też nieautoryzowany serwis nissan Lesiak-a. Dłubią też w Infiniti. możesz ew do nich podjechać i porozmawiać. Mają siedzibę niedaleko skrzyżowania Powstańców Śl. z Połczyńską ( niedaleko był słynny dom Gmurków przez których dwa pasy Powstańców Śl. zwężały sie do jednego ;)
-
Powiem lepszy numer ... Podlaczyli kompa. Stwierdzili usterke, ktorej do konca nie usuneli i wyszlo im 700. Na co ja im, ze to lekka przesada. To wzieli i dali 10% rabatu. Zaplacilem i postanowilem, ze u nich sie nie pojawie.
-
miałem podobnie u Skaczkowskiego (chrysler) - podłączyli mi kompa zapłaciłem coś ok 300 pln i powiedzieli ze jest błąd ale nie wiadomo co z nim zrobić i żeby przyjechać jak auto znowu wpadnie w tryb awaryjny:/
-
Weź sprawdź płyn hamulcowy czy niema go trochę za mało, bo od tego też zapala się SLIP i i ABS.
-
po konsultacji z poziomą i chwili refleksji doszedłem do wniosku że być może jest to po prostu prawidłowe działanie kontroli trakcji -kiedy koła tracą przyczepność? (!). Nawet przy wyłączonym (vdc off) kontrola trochę trzyma w ryzach twojego FXa jednak w dużo mniejszym stopniu - dlatego spróbuj wyłączyć system i powtórzyć tę trasę raz jeszcze. Uważaj jednak żeby ci autka nie poniosło gdzieś do rowu albo na drzewo!
-
Sprawdze i dam znac. Swoja droga jest juz dosc zimna i opony moga juz nie trzymac, zwlaszcza, ze nie sa najnowsze. Inna sprawa, ze u mojej zony w mazdzie cx7 kontrola sie nie wlacza. Nie znam jeszcze fx. Moze on ma czulsze te systemy. Jest miekszy niz mazda, a to moze wymagac innej pracy. Podjade gdzies na kompa w Wolnej chwili i zobaczymy. Dzieki w kazdym razie.
-
Wymienilem opony na zimowe, dolale plynu hamulcowego i wylaczylem vcd. Jest tak samo. trakcja nadal sie wlacza w ten sposob ze przyhamowuje kolo na zakrecie. Pozostaje komp . w przyszlym tygodniu sie udam. Moze to kwestia przeprogramowania albo jak czytalem na zagranicznych forach jakiegos sensor, ktory powinienem wymienic. Swoja droga okazalo sie, ze kupilem samochod bez czujnikow cisnienia w oponach:( zastanawiam sie po co ktos je zdjal? Zamowilem juz komplet. Moze moj problem zwiazany jest z brakiem tych czujnikow?