-
Hej, dzięki za sugestie.
Podjadę sprawdzić ustawienia LPG (jeździ całkiem normalnie), ale też zwróciłem uwagę na Twoją wypowiedź Grzegorz...
W piątek gość wjechał mi w kuper...niby niewiele widać, ale strzał był, bo w Peugeot 106 brak przodu (u mnie ledwo podrapany zderzak, kilka odprysków farby). widzę też, że jedna strona wydechu jest minimalnie cofnięta pod samochód...może gdzieś się rozszczelniło...
-
Nieszczelność za katalizatorami nie będzie miała na to wpływu. Twój bład sygnalizuje sonda lambda na kolektorze. Jak najbardziej nieszczelność układu dolotowego, bądz jak SIR mówi wydechowego. Tyle, że na odcinku kolektor>katalizator. Nie sądze, żeby od uderzenia w tył takowa się zrobiła poprzez elastyczne elemanty układu wydechowego. Sprawdz filtr LPG, wtryski LPG, nieszczelność układu dolotowego i wydechowego w okolicach kolektora. Daj prosze znać jak rozwiążesz problem dla potomnych.
Pozdro
-
1 za??cznik(i)
Witam.. co zrobić z tym fantem ? Błąd 420 wykazów ale już 2 x i znowu wraca .. http://img.tapatalk.com/d/14/05/21/y2ydebaj.jpg
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
-
jak masz gaz to pewnie kończy ci się katalizator
-
Auto jest bez gazu ..tylko benzyna
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
-
to moze byc tak samo.
jednemu z forumowiczów wypaliły sie w roczniku 2006 .
jeździ z checkiem :P
-
Pany, czy ktoś z was miał kiedyś błąd P0308 - wypadanie zapłonu na ósmym cylindrze?
Dzisiaj przegoniłem Infa z 3miasta do Warszawy i z powrotem rzadko schodząc poniżej 200 ( oczywiście jechałem przez Berlin :lie: ), w drodze powrotnej 100 km przed Gdańskiem, po przekroczeniu 4200 rpm zaczęła zapalać się i gasnąć kontrolka "service engine soon".
Z tego co poczytałem to najgorszą opcją może być zła kompresja, lub wypalone gniazdo zaworowe, a najlepszą wypalona świeca, bądź też cewka (gdzie ta ostatnia jest ponoć bezawaryjna)
Tutaj pełna lista podejrzanych:
Faulty spark plug or wire - bardzo bym chciał :pray:
Faulty coil (pack) - :pray:
Faulty oxygen sensor(s) - ktoś wie gdzie się ów znajduje?
Faulty fuel injector - lepiej nie...
Burned exhaust valve - lepiej nie...
Faulty catalytic converter(s) - być może.. przebieg mam 109 tys mil czy katy mogą mieć wpływ na wypadanie zapłonu?
Running out of fuel - wywala błąd na lpg i PB - zbiorniki pełne
Poor compression - lepiej nie...
Defective computer - lepiej nie
-
zacznij od najtańszych opcji czyli od wymiany świecy.
-
Yes Sir, świeca była przyczyną. Była tak wypalona, że nie widać już było elektrody.
Zmienione wszystkie.
-