-
Co do hartowania - to każda firma ma swoją teorię - ja po prostu nie hamowałem ostro przez ok 100-200 km i starałem się nie trzymać nogi na hamulcu nawet w korkach - co chwila odpuszczałem i pozwalałem tarczy odrobinę się obrócić. Po tych 100 km hamowałem lekko aż w końcu kilkukrotnie ostro - tak żeby wiedziały jak to jest ;)
Miałem gdzieś linka do instrukcji whamowywania tarcz . jak znajdę to wrzucę.
-
http://http://www.automat.pl/readart...p?article_id=5 podaje linka do obslugi automatycznej skrzyni biegow ,podczas jazdy w skrzyni tworzy sie cisnienie stale ,podczs korkow jak czesto wylanczam bieg na neutral albo parking cisnienie spada,potem jak korek rusza to szybko wlanczam bieg i ja tez ruszam w tym momencie niszcze skrzynie bo cisnienie niezdazylo sie uregulowac jesto katowanie transmisji ,pozdrawiam
-
Babel i co zmieniłeś hamulce? Wyszukałeś coś fajnego?
-
Dzisiaj mi zainstalowali te tarcze EBC Turbo Grove i klocki Green Stuff. Drgania zniknęły, po jakiś 5km w średnim korku ucichły wszystkie brzydkie odgłosy i teraz jest znowu przyjemnie hamować. Te ATLAS'y będę reklamował - pewnie i tak mi wcisną kit, że były źle zamontowane albo, że źle zahartowane... no ale spróbuję. Jak dzisiaj je obejrzałem po zdjęciu to miały milimetrowe rowki... nie wiem czy można kupić wieszke gówno niż te ATLASY. Apropo, Panowie z warsztatu Trax Racing na Bemowie wydają się być fachowi (http://traxracing.pl/). Pozdrawiam!
-
Moim zdaniem powinni założyć ci RedStuff. Greeny szybko polecą na nacinanych tarczach.
-
GreenStuff występują też w odmianie SUV 4x4 - czyli seria 6000 i 7000 (ja mam 6000) - zwiększona żywotność w porównaniu do normalnych GreenStuff'ów. Według porównania na ebcbrakes.com to jedyne czym się różnią RedStuff'y to lepsze hamowanie na gorąco - weź poprawkę, że jestem trochę laikiem w temacie, więc moge gadać bzdury.
-
Klocki są w porządku tylko uważam, że RedSyuff dłużej wytrzymają. na takich tarczach i przy takim aucie. Jak miałem Imprezę STi to miałem Brembo i były takie sobie w porównaniu z AP Racing. To a propos mojego tematu o hamulcach w dziale G. Teraz masz naprawdę dobre hamulce, markowe i jak dobrze zahartujesz jak Sirtrojan pisał to zestaw powinien być mocny. Mój przyjaciel , który driftuje na Skyline R32 używa takich tarcz z RedStuff i chwali. Fakt , że tam dużo hamowania nie ma :-) Zdaj relację jak EBC na FX się sprawują, tak za 500 km. Powodzenia!
5
-
Athens dobrze gada - będziesz zadowolony z tego zestawu. Na pewno o niebo lepszy od tego który był oryginalnie montowany, że już nie wspomnę o tym Atlasie. A tak swoją drogą to gdzieś ty dorwał ten Atlas? W Castoramie?
-
Dewon właśnie o to chodzi , żeby "sprowokować" dyskusję. Niech przy takim temacie każdy się wypowie, bo to dla następnych pomocna sprawa. Od tego jest forum , aby mówić, że kupiłem i jestem zadowolony albo , że Panowie tego nie kupujcie. Wiadomo, że nie jesteśmy fachowcami i nie dłubiemy przy hamulcach codziennie ale warto podzielić się wiedzą. Babel napisał , że jego pierwszy zestaw się nie spisał i teraz każdy wie, żeby unikać ATLASÓW. Chwała mu za to. Nie sztuką jest pisać, że mam super zestaw a tak nie jest.
-
Athens.... i właśnie dlatego zapytałem skąd ten atlas? Znawcą klocków nie jestem i o atlasie nie słyszałem :)