TPMSy na pewnie nie powodują włączania sie ABSu- obstawiam że to jednak coś związane z tym czujnikiem i może najpierw udaj sie do jakiegoś pobliskiego warsztatu żeby rzucili okiem czy przypadkiem nie został zabrudzony albo nie jest przetarta wiązka.
Printable View
TPMSy na pewnie nie powodują włączania sie ABSu- obstawiam że to jednak coś związane z tym czujnikiem i może najpierw udaj sie do jakiegoś pobliskiego warsztatu żeby rzucili okiem czy przypadkiem nie został zabrudzony albo nie jest przetarta wiązka.
tak tez uczynie. Mam nadzieje ze bedzie to prosta diagnoza i oczywiscie niedroga naprawa.
Gdzies tu ktoś pisał o podobnym problemie i okazało się ze to uszkodzony przewód albo kostka wlasnie od czujnika abs. w oryginale koszutuje 130 usd wiec tani nie jest jednak bądź dobrej myśli. ;)
Ale tez nie jest drogi. Pozyjemy zobaczymy.
TPMS zalozone. Pytanie mam, czy ktos wie, czy trzeba je zgrac z kompem, czy tez od razu powinny zadzialac? Mnie nie zadzialaly.
Aha ... Nie bylem jeszcze na kompie, ale zaobserwowalem, ze mi plynu hamulcowego ubywa w niewielkiej ilosci.
Poczytalem na forum zagranicznym, ze jednak trzeba programowac
Na polskim też byś wyczytał że trzeba je "sparować". Zostaje ci nissan albo INIFI - ew ktoś kto ma Consult-a
Pojade jutro do goscia i zobaczymy, czy ma sprzet.
A moze wrocimy do tematu consulta ... moze bedzie wiecej chetnych niz wczesniej ?