Nie pamiętam już ogłoszenia ale transport na terenie US chyba był FREE - więc wysyłasz do POLAMER-u i POLAMEREM do Polski.
Koszt lotniczej ok. $45
Koszt morskiej ok. $30
Zastanów się - Ja się też zastanowię - może kupimy 2 i wyślemy jedną paczką ???
Printable View
Ja bym wziął z chęcią, tylko ta przesyłka mnie trochę przeraża. Jeśli nie byłoby to forumowe nadużycie to może zrobie Ci przelewik i wszystko byś kupił :) :) :)
Też mam chrapkę na takie ustrojstwo,rzekłbym że to moje marzenie:),nie no poważnie mówię,patent z odcinką wydechu jest po prostu zarąbisty.
Nie ma to jak zrobić hałas spod świateł lub na parkingu podziemnym :heh:
No to które dokładnie byście kupili? Dajcie swoje typy bo trzeba zacząć coś tuningować:)
Widziałem, że niektóre mają w zestawie dokładkę, że spaliny idą w dół
moja propozycja
http://www.ebay.com/itm/3-Inch-Elect...87ed6b&vxp=mtr
propozycja Sirtrojana i chyba na to się zdecyduję
http://www.ebay.com/itm/3-EXHAUST-CA...0f4c25&vxp=mtr
SirTrojanie lub Slepy62 ma ktoś z Was konto na ebayu i byłby skłonny mi kupić:)
policz sobie koszty z transportem i ew celne - bo może sie tak trafić. optycznie musisz też sobie ocenić solidność wykonania żeby rurki nie upaliły się podczas spawania.
Jak podejmiesz decyzję - daj znać - będę zamawiał trochę rzeczy (w ciągu najbliższych 2 tygodni)...
Oczywiście jak pisze SirWszechwładny:
Transport na terenie USA (ground) jest gratis, POLAMER-em lotnicza licząc przepakowanie (różne graty w jednej paczce) licz ok. 20~30 USD, cło lol jak się trafi...
Przy wysyłce bezpośredniej transport do PL 80~90 USD - cło na 100%
Panowie,a może jakieś zbiorowe zamówienie zrobimy u slepego62 ,choć cały czas poszukuję FX-a to byłym chętny na to (najwyżej będę miał wcześniej przepustnice niż FX-a hehe)
slepy62 jeżeli jest taka możliwość to ja chętnie bym zamówił takie coś ,już prawie miałem coś podobnego do chryslera ale potoczyło się inaczej.
A nie lepiej jakis fajny wydech wrzucic? Albo chociaz tlumik np Ulter??
Tu nie chodzi o zmianę dźwieku - bo jest ok. Tłumik miałbym na stałe, a też nie chcę basować cały czas. Chcę od czasu do czasu głośno jebutnąć.
Jeśli chodzi o ocęnę wykonania to zdaję się na Was bo Wy tu się znacie ja dopiero się poznaję, ale i tak na pewno nie osiągnę nawet procenta takiego wtajemniczenia bo łeb by mi pękł hehe :) . Więc śmiało napiszcie co byście kupili dla siebie.
Koledzy ponawiam zapytanie co byście wybrali poproszę o wskazanie :)
co w końcu z twoim autem było?
A może coś z niemieckiego ebay? Wysyłka do polski też jest i jakby zsumować koszty to pewnie wyszło by podobnie.
http://www.ebay.de/itm/Edelstahl-Kla...item1e8fa7701c
Dużymi krokami zbieram sie do kupienia hałaśliwego urządzenia hehe napiszcie ino 2,5" czy 3" ?
Nie zamówiłbyś dwóch takich kompletów,co do wyboru zdaje się na Ciebie
Wydaje mi się że 2,5" bo z tego co pamiętam to rura końcowa przed tlumikiem to fi 50,,
Standardowy wydech w FX 1 to na pewno nie 3"... Bierz 2.5" i zakádaj... Czekamy na filmiki... Swoja droga, moj wydech chyba juz jest wypalony strasznie, bo po wycieciu katow drze sie okrutnie :) Juz sobie nie wyobrazam glosniej... Jak przekrocze 4tys rpm to sie wszyscy ogladaja lol
Ja ostatnio wchodzę do kanału zobaczyć co i jak pod autem, pacze pacze a tam dziura na łączeniu rury z tłumikiem ruda zeżarła spaw na 1/3 okręgu, więc nie może tak być. Pod ręką jedynie pasta do uszczelniania tłumików, zakleiłem dziurę ale skończyło się moje ukochane WRUM WRUM
Jak dla mnie za cichy jest ten samochód teraz.
Małe sprostowanie, pomyliło mi się, rura ma 60mm a nie 50, na twoim miejscu ja bym brał 2,5".
OK,dzieki.Reszta poszła na priv
Znalazłem coś takiego, ma 63mm będzie pasowało na 60mm ?? Jak oceniacie wykonanie?
http://www.ebay.com/itm/2-5-63mm-Rem...a30cd5&vxp=mtr
Poszukałem trochę i znalazłem coś takiego :
http://www.ebay.com/itm/QTP-QTEC25CP...0cd48f&vxp=mtr
cena jest niestety 2 x większa, ale nie jest to from china. Są tam też zestawy x 2 i wtedy bardziej się to opłaca. Tylko czy te rurki są identyczne? czy jedna jest na lewą, a druga na prawą? Koledzy obejrzyjcie okiem profi, żebyśmy kasy nie wtopili :)
powiedzcie mi pany - dziś zaglądałem pod auto w celu zlokalizowania miejsca pod przepustnice wydechu i z tego co widze jest tylko 1 miejsce zaraz po zejściu w jedną rurę ale to jest mniej więcej na wysokości zbiornika - trochę strach wylotu takich gorących spalin w okolice zbiornika - nie zrobi to jakiegoś bum ?
Temat trochę przycichł bo trochę spraw do ogarnięcia było, ale w przyszłym roku koniecznie zabieram się za ten projekt :)
Część już zamontowana. Kupiłem na Alliexpres. Dźwięk się poprawił, jest delikatnie głóśniej i bardziej basowo,rasowo - na zamkniętym :)
Na otwartm to jest...:flame: :bowl: :cool:ryczy jak trzeba. Ale, żeby nie było za pięknie, to wracając po montażu od mechaników coś się zepsuło. Mechanizm od otwierania/zamykania przestał działać. Wróciłem do nich bo nie mogę cały czas jeździć na otwartym :lol:.
Zamknęli, przykręcili. Nacieszyłem się całe 20 min:) Napisałem do chińczyka, że nie działa mechanizm i co oni na to. Odpisali, żebym filmik nakręcił i im przesłał to zobaczą i może wyślą mi część na wymianę. To chyba dziś się za to wreszcie zabiorę.
Jeśli nie przyślą na wymianę to mechanik powiedział, że też coś wymyślą i postarają się naprawić silniczek, więc mam nadzieję, że tak czy siak zaprezentuję Wam jak to działa:)
Pozdrawiam
Krzysiek
Daj link do aukcji ,wyślij filmik do nich to zwrócą Ci kasę ,nie robią z tym problemu .A sprzęt sobie naprawisz i będziesz miał za free.Z Chińczykami
to się robi najlepsze interesy .Prawie wszystko co od nich kupiłem się popsuło lub było nie zgodne z opisem i zwrócili kasę ale było proste w naprawie.Im tylko zależy najbardziej na pozytywnym komentarzu .Daj koniecznie link do aukcji i zdjęcia z montażu lub w którym miejscu to masz założone.
Temat aktualny dla kilku osób to podbije :) , Usuwał ktoś środkowy w I gen ? Jest sporo filmów na yt ale większość z zewnątrz i na starych gratach. Ja jestem wstępnie ustawiony na coś takiego http://www.ulter-tuning.com/realizacje/519#prettyPhoto nie wiem tylko czy nie urwie głowy w trasie i czy dB się zmieszczą w granicy.
Jaki koszt takiego wydechu?
Macie jakieś sprawdzone sportowe katalizatory ? Lub ktos ma na sprzedaż?
Niestety temat wydechu w wolnossaku nie należy do łatwych, co zresztą widać po braku odpowiedzi w temacie :) Częściej występuje utrata mocy po wymianie całego wydechu, nie mówiąc już o wzrostach :(
Pytałeś o usunięcie środkowego, to był kiedyś podstawowy mod w 350z, sam go wycinałem i dźwięk się delikatnie ale przyjemnie poprawił. Natomiast po decatach zrobiła się "honda na przelocie" i szybko trzeba go było wstawić. Najwięcej odczuwalnie poprawił dolot. Odczuwalnie wpłynął na przyspieszenie w średnim zakresie obr.
Ja sobie wystrugałem MREV-2 z z-tube, to znajdziesz w starym temacie o moim g35. Tylko Ty masz 2006r, czy tam jest 1 czy 2 przepustnice? Do tego dorzuciłem spacer, który nic juz nie poprawił i wkłądkę pipercrosa. Mrev do 2005 to kolektor z 2003/04 z odciętym fragmentem "tutki" od strony zderzaka, dodatkowo całość wypolerowałem. Dźwięk był bardzo ładny i kopnięcie u mnie się pojawiło. Później zamontowałem decaty, Y już nie zdążyłem zmienić. Warto nadmienić, że to "tuning za 0zł" ;)