połowicznie ;)
Printable View
połowicznie ;)
Fajnie ze to tylko takie usterki wystepuja jak narazie w naszych autach
Witam
Troszkę pojeździłem (z dokręconym do końca korkiem :) i znów pojawił się błąd. Poniżej screen .
dzieki za pomoc
http://www.iv.pl/images/66344558490717850597.jpg
Przyczyną może być "EVAP canister vent control valve". Cały ten zbiornik EVAP jest za tylnym, prawym kołem (w G, przypuszczam że w FX będzie podobnie) tam też jest ten zaworek. Dostęp od spodu z podnośnika. Polecam serwis, bo jest pod maską złącze diagnostyczne do sprawdzenia tego całego systemu.
Dzięki Lukasz
miałeś coś takiego w swoim G ?
Może ma ktoś jeszcze ma jakiś pomysł na diagnozę :)
dzięki
Witam
dziś w moim FX pojawiła się nowa ciekawa rzecz. Już jakiś czas poruszam się autem z wyżej opisanym błędem (nieszczelność par paliwa) i ostatnio o tak o w trakcie jazdy zapaliły się nagle lampki:
-SLIP, AWD, VDC OFF, ABS.
Po zgaszeniu silnika i zapaleniu jeszcze raz lampki zniknęły. Stalo mi się to już dwa razy i nie wiem co jest na rzeczy :)
Oczywiście przyciski VDC itd nie były włączone, więc to nie miało na pewno żadnego wpływu.
Z góry dzięki za radę.
pozdrawiam
tez tak czasem miałem.
problem w tym ze jak masz ten komunikat to nie włączysz np. tempomatu - a to juz irytuje :/
przyczyna ? sprawdz klocki, stan poziomu hamulcowego albo jak ktoś kiedyś zauważył bodajże ... MAF sensor.
U nas jest podobnie jak w Maximach ;) zrobilem jak pan na filmiku proponowal i problem zniknal
http://www.youtube.com/watch?v=PHbZwil1lMo
Dziś rano zauważyłem że zapalily mi się kontroli vdc slip oraz engine service soon.Jak lipa to po całości
sprawdź poziom płynu hamulcowego i stan klocków.
płyn ostatnio wymieniłem a co do klocków to mają jakieś 4miesiące
kiedyś ktoś miał podobny objaw przy brudnym MAFie - o ile dobrze pamiętam :)
kontrolki vdc slip i awd zniknely zostala tylko ta engine service soon
podłącz auto do kompa i wrzuć kod błędu.
odepnij bateryjke na 5 minut ...
Zresetuj... fakt fotele ustawiasz od nowa ale moze pomoc :)
Kiedys tak mialem .... z rana nagle sama wskoczyla... resecik usunal usterke... gdyby mialo to byc cos powazniejszego to zwyklym restem nie usuniesz :)
Ja miałem taką akcję w G35 Coupe... jechałem do W-wy... 50 km bez żadnych systemów... zimą... jazda niezła...
Wjechałem z impetem w kałużę i przestało się świecić...
A to było zimą więc jak postał w garażu to mu przeszło... samo... lol
Te nasze Infiniti... ;)
okolo 19 waszego czasu jestem umowiony na kompa wiec dam znac co i jak a zanim odepne bateryjke to wolal bym najpierw sie dowiedziec w czym lezy problem
Ciekawe Grzesiu jaki masz kod błędu. Ciekaw jestem czy to nie to samo :)
Zostawiłem autko na wiosenny przegląd. Mechanik wyczyścił film par paliwa. Przeczyścil na ile się da , wykasowal błąd przez komputer, aczkolwiek po kilku dniach magiczna lampka znów się zaświeciła.
Nie wiem co robić. Może wymienić ten filtr? Gdzie mogę takie coś dostać? Pewnie w Polsce policzą potrójnie :) .
Nr części nissan 14950-cg200 tennex . Nie wiem czy komuś to coś mowi, ale jeżeli macie jakieś rady jak uporać się z tym błędem, z góry dzięki
no i powiem wam ze komputer zadnego bledu nie pokazuje dolalismy troche oleju do silnika i kontrolki nie ma
czyli Twój problem dotyczył całkiem czegoś innego
zlecam przeczyszczenie tego zaworka . Dam znać czy błąd zniknie :)
"A próbowałeś przeczyścić ten zawór o którym wspominałem? Kuba nawet wrzucił filmik jak to zrobić:
Cytat Napisał Jacob_USA Zobacz post
U nas jest podobnie jak w Maximach zrobilem jak pan na filmiku proponowal i problem zniknal
http://www.youtube.com/watch?v=PHbZwil1lMo
"
ZAWÓR PRZECZYSZCZONY ZGODNIE Z FILMIKIEM OD JAKUBA. KONTROLKA Engine Serwis soon ZNIKNĘŁA. POLECAM.
Witam ,a ja urodzinki dostałem prezent w postaci błędu P171- system too lean,to chyba coś z ubogą mieszanką?Co o tym myślicie,dodam że ostatnio wymieniałem filtry gazowe.Pozdrawiam golden35:frusty::frusty:
kłania się regulacja lpg
a tu masz trochę info na temat tego błędu:
http://www.obd-codes.com/p0171
Zły skład mieszanki. Czy kontrolka świeci cały czas? Czy bład wystąpił na LPG?
Do regulacji instalacja LPG i to jak najszybciej. Ja bym do tego czasu jezdził na Pb. To błąd ubogiego składu mieszanki, co może doprowadzic do wypalenia gniazd zaworowych (wysoka temperatura spalin). Po kontroli lpg wyjdzie w czym tkwi problem. Czy auto na LPG jezdzi względnie "normalnie"??
Powodzenia!!
sprawdz czy masz szczelny wydech - to jedna z pierwszych czynności sugerowanych na forum nissana. Gdzies miedzy blokiem silnika a sondami np kolektory, przeście między blokiem itp.
Hej, dzięki za sugestie.
Podjadę sprawdzić ustawienia LPG (jeździ całkiem normalnie), ale też zwróciłem uwagę na Twoją wypowiedź Grzegorz...
W piątek gość wjechał mi w kuper...niby niewiele widać, ale strzał był, bo w Peugeot 106 brak przodu (u mnie ledwo podrapany zderzak, kilka odprysków farby). widzę też, że jedna strona wydechu jest minimalnie cofnięta pod samochód...może gdzieś się rozszczelniło...
Nieszczelność za katalizatorami nie będzie miała na to wpływu. Twój bład sygnalizuje sonda lambda na kolektorze. Jak najbardziej nieszczelność układu dolotowego, bądz jak SIR mówi wydechowego. Tyle, że na odcinku kolektor>katalizator. Nie sądze, żeby od uderzenia w tył takowa się zrobiła poprzez elastyczne elemanty układu wydechowego. Sprawdz filtr LPG, wtryski LPG, nieszczelność układu dolotowego i wydechowego w okolicach kolektora. Daj prosze znać jak rozwiążesz problem dla potomnych.
Pozdro
Witam.. co zrobić z tym fantem ? Błąd 420 wykazów ale już 2 x i znowu wraca .. http://img.tapatalk.com/d/14/05/21/y2ydebaj.jpg
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
jak masz gaz to pewnie kończy ci się katalizator
Auto jest bez gazu ..tylko benzyna
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
to moze byc tak samo.
jednemu z forumowiczów wypaliły sie w roczniku 2006 .
jeździ z checkiem :P
Pany, czy ktoś z was miał kiedyś błąd P0308 - wypadanie zapłonu na ósmym cylindrze?
Dzisiaj przegoniłem Infa z 3miasta do Warszawy i z powrotem rzadko schodząc poniżej 200 ( oczywiście jechałem przez Berlin :lie: ), w drodze powrotnej 100 km przed Gdańskiem, po przekroczeniu 4200 rpm zaczęła zapalać się i gasnąć kontrolka "service engine soon".
Z tego co poczytałem to najgorszą opcją może być zła kompresja, lub wypalone gniazdo zaworowe, a najlepszą wypalona świeca, bądź też cewka (gdzie ta ostatnia jest ponoć bezawaryjna)
Tutaj pełna lista podejrzanych:
Faulty spark plug or wire - bardzo bym chciał :pray:
Faulty coil (pack) - :pray:
Faulty oxygen sensor(s) - ktoś wie gdzie się ów znajduje?
Faulty fuel injector - lepiej nie...
Burned exhaust valve - lepiej nie...
Faulty catalytic converter(s) - być może.. przebieg mam 109 tys mil czy katy mogą mieć wpływ na wypadanie zapłonu?
Running out of fuel - wywala błąd na lpg i PB - zbiorniki pełne
Poor compression - lepiej nie...
Defective computer - lepiej nie
zacznij od najtańszych opcji czyli od wymiany świecy.
Yes Sir, świeca była przyczyną. Była tak wypalona, że nie widać już było elektrody.
Zmienione wszystkie.
no i fajnie :)