Mam pytanie do forumowiczów :)
Potrzebuje wysłać paczkę z PL do DE. Jest duża. Zwykłe firmy kurierskie jej nie wezmą ze względu na wymiary (140x90x40). Jak to przesłać?
Printable View
Mam pytanie do forumowiczów :)
Potrzebuje wysłać paczkę z PL do DE. Jest duża. Zwykłe firmy kurierskie jej nie wezmą ze względu na wymiary (140x90x40). Jak to przesłać?
He He He a autobusem tego nie idzie wyslac ?? napewno jezdza autobusy do twojego miasta bezposrednio z miejscowosci co twoj tata mieszka.
No raczej nie realne przy tych gabarytach :)
moim zdaniem DHL spokojnie to wezmie. zadzwon i zapytaj. mozesz pociagiem, o ile jest bezposrednie polaczenie (przesylka konduktorska)
Żeby zabrał ją kurier to musiałbyś, jeżeli to oczywiście możliwe zmniejszyć długość do 120cm i wówczas prześlesz to bez problemu na palecie, inaczej będzie ciężko.
Lukasz niech tata wyciagnie te zabawki z tej paczki bo szkoda zeby tak byly scisniete !! niech przepakuje ja jak moze w mniejsza paczke. Mam namysli zeby zrobil 2 paczki :)
standart paletowy to 120x80 więc nie pasują 2 wymiary, ale każdy kurier powinien ci zabrać taką paczkę tylko że opłata będzie bardzo duża,
najlepszy pomysł dał KUBA - autobus - w luk bagazowy powinna wejść bez problemu, większość podróżujących to "ludzie pracujący" więc z reguły z malutkimi bagażami, tylko trzeba się dogadać z kierowcą
Znalazłem transport za 100 zł :D
Ciekawostka:
DHL wycenił przesyłkę na 1601,74 ZŁ BRUTTO!
Dla mnie szok
:faint:
heeh dobre.
za 1800 pognałem do Dusseldorfu tira z 4 albo 5 paletami.
Chciałem tylko napisać,że bardzo podoba mi się ta "Mikołajka" na 1 stronie forum. Mniam!