Wiec z okazji Dnia Dziadka życzymy mu wielu wspaniałych lat użytkowania u ciebie ;)
Printable View
Nie tylko Rosjanie lubią takie dziwaczne projekty...
http://jdm-racing.blogspot.com/2012/01/fail-mot.html
Ale ja mam większą przyjemność jazdy dieslem niż benzyną. Lubię gdy ciągnie od dołu.... ;-)
Diesel Fanatycy nie spinajcie się :)
Jeśli o mnie chodzi to też lubię diesle, jak jechałem Mondeo TDCi do Kołobrzegu to tam i z powrotem nie tankowałem! Tylko do pełna w Wawie i... koniec. Jaka to przyjemność!
A co do tego ciągu od dołu, to ładnie to wygląda na papierze... przecież moment jest wysoki ale jak krótko :(
Tak, ale zanim się skończy już przełączam bieg lub wchodzę na obroty a wtedy mam moc do wykorzystania :-)
Pytanie brzmiało...
Zastanówcie się ADMINY, czy takie "konwersacje" jak niżej, nie powinny być w jakimś dziale np. "POLEMIKI"
w końcu pytanie było dosyć konkretne i nie brzmiało: "...lepszy diesel czy..."
a po przeczytaniu TAKICH-FACHOWYCH opinii
AKTYWNYCH-zarazem-często-ADMINÓW-PB-nowców
- każdy właściciel INFINITI "d" - mocno się zastanowi czy warto...
czy tylko poczyta i będzie miał FORUM daleko w d....
Chyba zaczynamy coraz bardziej odchodzić od tematu, a dyskusja staje się...
jak w tej piosence... tylko należałoby zmienić pierwszy wers na:
asked the deaf-mute man to the blind man, what are you saw...
a potem powtarzać jak mantrę: I talk to the wind, the wind does not hear, the wind cannot hear...
http://youtu.be/7kVNl-9cS9c
Co sądzicie o takich autach jak Subaru BRZ i Toyota GT86? W zasadzie to jedno i to samo auto, jak zapatrujecie się na takie projekty?
Szczerze mówiąc to Toyota zrobiła bardzo dobry trik marketingowy rozpoczynając współprace z Subaru.
Parę lat temu, szukając samochodu dla syna zauważałem, że Toyota stała się marką dla Emeryta. Takie modele jak Supra, Celika czy nawet MR2 wyginęły. Zostały tylko bezpłciowe sedany, kombii i hatche z anemicznymi silnikami. To odstrasza młodych ludzi do marki, którzy prawie wszyscy szukają odrobiny sportu i emocji w swoim pierwszym autku.
Samochód stylistycznie - super. Co z osiągami nie wiem ale pewnie na poziomie Mazdy MX5 ;) Super samochód dla młodego człowieka w miarę rozsądnych pieniądzach.
A co do subaru to alternatywa dla STI WRX sedan lub Hatch - uszczelnienie sideł dla klienta.
Podsumowując, za parę miesięcy zobaczymy multum tych modeli na ulicach. Bedzie z kim się zmierzyć spod świateł ;)