EBC do modelu 2006-2008
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/EBC-B...item53dcb5ecc6
Printable View
EBC do modelu 2006-2008
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/EBC-B...item53dcb5ecc6
Sam zaczynam polowanie na jakieś PROSTE :becky: tarcze na przód. Wybór padł na rotorpros i ew. r1 premium /nawiercane i rowkowane/. Klocki wezmę albo posi quiet albo Hawk.
Poluję teraz na dobre ceny.
btw. R1 na stronie ma tańsze tarcze niż w ich sklepie na ebay!
edit: dostałem ofertę na rotorprosy: both front rotors for $140 + $35 ceramic brakepads -
Generalnie ta oferta jest nie do przebicia!
jak Ci sie nie spieszy to poczekaj troche aż moje tarcze dopłyną to bede mógł Ci je polecic badz odradzic. zamowilem rotorprosy ze wzgledu na cene, aczkolwiek na zdjeciach r1 premium wyglądają solidniej...
$100 robi różnicę !
tak wg mnie to trochę podejrzane, kolesie zwinęli domenę, zwinęli sklep z ebaya, wyłączyli telefony stacjonarne - kontakt tylko na komórkę a płatność kartą albo przekazem.
Zastanowięsię jeszcze...
edit: wymyśliłem - puszcze kasę do Jakuba PayPalem a on pusci im przekaz - genialnie proste tylko czy Kuba się zgodzi ...
jednocześnieczekam na jakąś dobrą ofertę z R1 bo ich tarcze premium przypadły mi do gustu
Edit: Dostałem odpowiedź z R1 Concepts - ceny nie dali lepszej ale otrzymałem trochę informacji czym się różnią Premium od Eline :
The Elines are constructed using industry standard G3000 grade metals. The Premiums are constructed using G3500 grade. Basically, the Premiums can withstand an additional 500lbs of pressure. It has higher tension strength, higher durability, and has longer lasting properties. The Premium rotors are coated with an ultra strong rust protection coating that is electro-statically applied. The coating is black and is applied on the rotor hub, outer edge, and the inner vane structure. The Eline rotors have a silver zinc plating for rust protection.
Po 2 tygodniach użytkowanie FX zdecydowałem - jak najszybciej zmienić hamulce. Wybór padnie chyba na R1, zastanawiam się tylko czy warto dopłacać 50$ za Premium. Czy wystarczy wymiana na przedniej osi, czy od razu tył również? Jakie są wasze doświadczenia?
Pozdrawiam
Grzegorz
Jak wymieniac to wszystko odrazu na raz...
Dobre pytanie Grzegorzu. Orientuje się ktoś jaki jest rozkład sił hamowania w przypadku aut 4x4?
Szczerze to nie wiem, ale prosto rozumując - przy większych prędkościach liczy się tylko przód, tył tylko wspomaga. Natomiast auto, które ma napędzane koła tylnej osi (FX przód ma dołączany) z automatem będzie zużywało również tylne hamulce w większym stopniu niż manual. Ja będę wymieniał raczej komplet. Pytanie z innej beczki: kupując części za Wielką Wodą wysyłacie via Air czy via Sea?
Pozdrawiam
Grzegorz
Zależy ile masz czasu i $ :)
Czas i $- paczka lotnicza - tarcze lekkie nie są
Morską paczuszką - wolno i tanio :)
Mimo ryzyka związanego z tą transakcja zamówiłem Rotorpros + Posi Quiet - za 1mc powinny być już u mnie wiec przed tym terminem czekamy opinię Sebastiana (Schirru) do którego dojdą wcześniej.