-
oczywisice:) jak tylko bede je mial to podzielę sie wrazeniami. a co do dyskusji nt rozkladu sily hamowania, to czy to jest 2wd czy 4x4 rozklad jest mniej wiecej taki sam. hamuje glownie przod. dlatego tez, spokojnie mozna wymieniac na nacinane jedynie przednie tarcze.
Grzechu, wydaje mi sie ze warto doplacic. albo ew. mozesz zakupić przód premium a tył e-line. albo przód nawiercany a tył gładki. samo R1 wypuszcza co jakis czas zestawy do poszczegolnych aut i np do BMW X5 zalecali premium.
-
za poźno :) za 2 latka jak te mi się skonczą to pomyśle o premium albo BBK
-
Dostałem ofertę na R1 Concepts Premium + Hawk 525$ (przód i tył). Trochę taniej niż na oficjalnej stronie. Teraz tylko organizacja transportu i będę zamawiał. Czy ktoś z forumowiczów wie, ile orientacyjnie może ważyć taka paczka? Po instalacji podzielę się wrażeniami.
Pozdrawiam
Grzegorz
-
Jak chcesz tanio to wal PolAmerem - paczka morska, idzie długo ale z reguły skutecznie. Poproś ich żeby spakowali osie razem czyli przód razem i tył razem ( jeśli idzie w dwóch paczkach).
razem mogą ważyć coś ok 10 kg. może nawet więcej.
-
10kg to czasami jedna tarcza potrafi ważyc! :) komplet 4 tarcz + klocków waży (wg wagi polameru) 76 funtów (czyli 34,5 kg) i opłata za taką paczkę morką wynosi ok 100 dolarów. lotnicza 2 razy tyle.
ps. sirtrojku znaleźli moje zagubione tarcze dwie;) zostały w chicago..;/ polecilem je teraz wyslac lotniczo wiec za pare dni powinienem miec je juz na aucie.. zobaczymy:)
-
w sumie to masz racje co do wagi tych tarcz - myślałem że jak sa puste w środku ( wentylowan) nawiercone i rowkowane to odpadło trochę z wagi :becky: :becky: :becky:
Tak poważniej to fajnie że się znalazły. Kamień z serca :thumb:
-
A twoje tarcze Sirek sa juz u mnie w domu jakies 30 min temu przywiezli :)
-
1 za??cznik(i)
jupi
:cheer2::cheer2::cheer2:
daj fote jak wyglądają. Zawsze mogę sie pocieszyć z fotografii. hehe
Kuba jeśli trzeba przepakuj i ślij morską do mnie. Prześlij też ile kosztuje transport to ci podeśle PayPal-em.
A oto i obiecana fota:
Za??cznik 287
Już nie długo zagoszczą w moim FXie :thumb:
-
1 za??cznik(i)
a ja mam takie założone i są OK
Za??cznik 298 :):)
-
kurde zastanawiam się jak powinny byc założone czyli czy wciecia powinny być skierowane przeciwnie do kierunku zegara czy zgodne z nim ? :/
EDIT: Kuba łaskawie objaśnił mi ze oznaczenia sa na pudełku i/lub tarczach.
EDIT2: Tu znajdziecie instrukcję jak przygotować tarcze do hamowania (ENG.):
http://www.rotorpros.net/Break_In.html