heh a ja mam Nm i Kgm :) Napisałem do Motordyne o dokładne nastawy w Nm, nie ma co się denerwować a jeśli sprzedają swoje produkty na cały świat powinni mieć te dane.
Printable View
heh a ja mam Nm i Kgm :) Napisałem do Motordyne o dokładne nastawy w Nm, nie ma co się denerwować a jeśli sprzedają swoje produkty na cały świat powinni mieć te dane.
dobra postanowione
Wstanę w sobotę wcześnie rano i zamontuje to ustrojstwo - tylko żebym nie zaspał heehe
buteleczke oleju prosze sobie kupic musisz zamoczyc uszczelke w oleju ;)
oki doki
;)
Poprawiałem dziś instalację uszczelki - ostatnim razem bardzo się spieszyłem wiec mogłem coś przeoczyć. Tym razem dysponując caaaałym dniem pobawiłem się nawet w czyszczenie kolektora i przepustnicy.
Jako, że byłą to poważniejsza interwencja kompy zaczęły wariować i w skutek tego wyskoczył mi komunikat Check Engine. :mad2: prawdopodobnie przez czyszczenie przepustnicy.Podłącze sobie do kompa i zobaczę co to z błąd ( FXa jeszcze nie podłączałem :) )
EDIT: Kod błędu - P0507 już skasowany i nie ma więcej problemów :)
(http://www.infinitihelp.com/diy/obd_codes/p0507.htm)
Jak zdemontowałem kolektory znalazłem olej na uszczelce - tam gdzie w sumie nie powinno go być. Przeczyściłem, dokręciłem odpowiednim momentem i mam nadzieję, że teraz jest w pełni szczelny.
Może mi się wydaje ale dźwięk się poprawił!
Za dwa dni dam znać co z mocą jak tylko komp "nauczy się" mojego stylu jazdy (po resecie).
Poniżej wrzucam fotki które zrobiłem w trakcie prac.
Ponieważ spodziewałem się nieszczelności - widok taki jak ten nie jest dla mnie zaskoczeniem. Jak dla mnie olej na uszczelce o tym świadczy :/ na szczęście już wszystko poprawione.
Za??cznik 380
Przepustnica i kolektor przed czyszczeniem.
Za??cznik 381
Pokrywa i kolektor po czyszczeniu. Musicie przyznać, że jest różnica w stosunku do fotki powyżej.
Za??cznik 382Za??cznik 383Za??cznik 384
Wyczyszczona przepustnica. Na fotce widać też uszczelkę ( Ta szara - gruba pod pokrywą)
Za??cznik 385Za??cznik 386
Może i nie ma różnicy w czystości z tej strony jednak wewnątrz przepustnica była nieźle zabrudzona.w sumie nie musiałem jej czyścić ale skoro już zabierałem się za porządki to dlaczego nie :)
Do czyszczenia użyłem produktu STP do gaźników i przepustnic. Wbrew obawom Kuby wystarczyła mi jedna (duża) puszka a nawet mi trochę zostało.
Za??cznik 387
dodałem fotki . patrz - post na górze :thymb:
A tam dalej paluszkow nie chcialo Ci sie wsadzac i wyczyscic tego ?? :P nice job !!
wlotu powietrza w kolektorze - nie było już sensu ;) Powraca do mnie jak bumerang pytanie - czy pod tym miedzianym ustrojstwie nie powinno jednak być uszczelki :/ nikt nie zostawia jej w tym miejscu jednak IMO przydała by się ale nieważne ;)
Idze idze boisz sie tego jak stara baba ma nie byc i tyle ;)
resetuje dziś kompa - na 14 h zdjąłem klemę +
zobaczymy