Jedź na kompa i sprawdź jaki komunikat wyskoczy...
Może poprostu wymaga tylko przeglądu i wszystko...
Mi czasami też FXior świruje ale zaraz mu przechodzi... zdejmij klemę i poczekaj parę minut... może sam się wyresetuje...
Printable View
Jedź na kompa i sprawdź jaki komunikat wyskoczy...
Może poprostu wymaga tylko przeglądu i wszystko...
Mi czasami też FXior świruje ale zaraz mu przechodzi... zdejmij klemę i poczekaj parę minut... może sam się wyresetuje...
Ciekawa sprawa pojechłem rano przepłukałem autko podolewałem płynów odłączyłem bateryjkę i zabrałem się za filterek kabinowy ... po 15 minutach podłączyłem bateryjke szybka polerka do okoła autka odpalam i kontrolkę wcieło... nie ma... heh
uśmiech bezcenny pozostało 4 dni latania i 2 miesiące w morzu :(
czasami się tak dzieje za kontrolką sądze ze jak by to był poważny błąd to odłączenie aku by nic pomogło :)
niestety na dzien dzisiejszy nie mam juz fizycznej mozliwości sprawdzenia jutro auto okupuje kobieta... niestety BMW zostaje ( będą oględziny - Sprzedaz) sobota i niedziela to juz moje 2 ostatnie dni na pakowanie walizy na 2 miechy.... po powrocie sie skusze no chyba , że wyskoczy raz jeszcze to pogonie kobiete do nissana :)
Na tym morzu internet macie czy tylko radio itp...
pewnie internet radiowy ;)
Gdy wyskoczy komunikat, przed próbą skasowania go np odłączając klemy dobrze jest przynajmniej odczytać kod błędu "domowym" sposobem, opisanym przez kolegę Lukasza w tym wątku:
http://www.ifans.pl/showthread.php?1...is-Engine-Soon
Zajmuje to kilka minut i można kod odczytać a nawet skasować :)
Czasem powodem błędu jest jest zupełny drobiazg, np niedokręcony korek wlewu paliwa, u mnie tak było.
Opis dotyczy G35, ale działa też w FX, sprawdzałem