swoją drogą niezły wałek - zeby trzeba bylo wyjac silnik i skrzynke zeby zrobic pompe ABSu :/
Printable View
swoją drogą niezły wałek - zeby trzeba bylo wyjac silnik i skrzynke zeby zrobic pompe ABSu :/
Koszt takiego wózeczka to ok. 30 000zł.:)
A to nie była pompa ABS tylko wspomagania, która kosztuje zaledwie 1 700zł i wymiana jej 5 500zł, gość był w niebo wzięty jak się dowiedział o cenie:becky:
1. kuna zeżarła mi wykładzinę głuszącą pod maską, na całej wielkości silnika:-(
Salon Infiniti wycenił mi to na ponad 850 zł!! za kawałek waty mineralnej!
Ma ktoś dostęp do używki lub tańszego dostawcy? dla FX 35.
2. Szukam też rolety-klapy tylnej do bagażnika FX35. Przy okazji.
R.
O tak kuny takie agresywne są w Polsce i jedza widze wszystko co popadnie,bo w stanach mojemu koledze to szczury zajadaja kanapki na silniku Audi A4.A koty to leza pod moim autem i przy silniku siersc grzeją sobie.
Witam. Panowie a może wiecie gdzie w Polsce można dostać takie rzeczy jak pierścienie, panewki, do Mazdy 6 3.0 US-spec? Szukam dla brata (po wymianie oleju przytarł silnik).
A co poszło nie tak że silnik się zatarł?
Co do twojego pytania,to pomocy poszukałbym raczej na http://www.mazdaspeed.pl/forum/
Powodzenia.
W Mazdzie 6, ten silnik 3.0 to był Fordowski (montowany tez w Mondego ST 220 i w Jaguarach). Miałem wcześniej mondeo ST 220 i faktycznie słyszałem strasznie dużo historii o zacieraniu się tych silników (Ten który miałem miał przy 100 tysiącach robiony generalny remont silnika na gwarancji). Na pewno jednym z problemów z tym silnikiem było chłodzenie silnika - miał tendencje do przegrzewania się - podobno do właściwej eksploatacji (w sumie jak każdą V-ke) nie powinno się go gasić od razu po agresywniejszej jeździe. A kolejna sprawa to częste wycieki oleju i dobór odpowiedniego oleju.
Na mazdaspeed też szukam ale dzięki. Co poszło nie tak? Nie wiem- brat też. Tak samo słyszałem, że te silniki mają te same doły ale mazda do tego się nie przyznaje. Olej castrol edge żadnych wycieków, pewnie ten nieszczęsny gaz. Jeszcze raz dzięki.
Jeżeli gaz to wszystko jasne. Źle zestrojona instalacja. Popytaj o części na mondeoklub polska. Ewentualnie mogę podać namiary na świetnego fachowca z legionowa (specjalizacja w fordach), tylko muszę poszukać namiary do niego. Jest przy ul. Gen Roi. Na pewno ma dostęp do wszystkich części do tego silnika.
Wiesz, złe zestrojenie trudno udowodnić tym bardziej, że instalowałem w AC Białystok u producenta. Dobra mniejsza o to. Gdybyś gdzieś znalazł namiar na tego fachowca to bym był wdzięczny.Dzięki.