Jaki koszt takiego wydechu?
Printable View
Jaki koszt takiego wydechu?
Macie jakieś sprawdzone sportowe katalizatory ? Lub ktos ma na sprzedaż?
Niestety temat wydechu w wolnossaku nie należy do łatwych, co zresztą widać po braku odpowiedzi w temacie :) Częściej występuje utrata mocy po wymianie całego wydechu, nie mówiąc już o wzrostach :(
Pytałeś o usunięcie środkowego, to był kiedyś podstawowy mod w 350z, sam go wycinałem i dźwięk się delikatnie ale przyjemnie poprawił. Natomiast po decatach zrobiła się "honda na przelocie" i szybko trzeba go było wstawić. Najwięcej odczuwalnie poprawił dolot. Odczuwalnie wpłynął na przyspieszenie w średnim zakresie obr.
Ja sobie wystrugałem MREV-2 z z-tube, to znajdziesz w starym temacie o moim g35. Tylko Ty masz 2006r, czy tam jest 1 czy 2 przepustnice? Do tego dorzuciłem spacer, który nic juz nie poprawił i wkłądkę pipercrosa. Mrev do 2005 to kolektor z 2003/04 z odciętym fragmentem "tutki" od strony zderzaka, dodatkowo całość wypolerowałem. Dźwięk był bardzo ładny i kopnięcie u mnie się pojawiło. Później zamontowałem decaty, Y już nie zdążyłem zmienić. Warto nadmienić, że to "tuning za 0zł" ;)