rozumiem ze ta ikonka to takie kółeczko pomarańczowe ? może po prostu czujniki w kołach kończą żywot?
Printable View
rozumiem ze ta ikonka to takie kółeczko pomarańczowe ? może po prostu czujniki w kołach kończą żywot?
tak dokładnie ta ikona , coś z nim jest nie tak, bo wyniki zmieniają się ciągle, a wiadomo jak na jednym pokarzę się mało to wtedy system świruje i piszczy.
Może rzeczywiście jest to taki zbieg okoliczności, iż przy zmianie opon akurat umarły czujniki ale coś mi sie wydaje , że źle to podłączyli. Nie wiem w zasadzie na czym polega ich podłączenie przy zmianie opon i felg ?? Miałeś z tym tematem kiedyś jakąś styczność?
Drugim temat , który tu też poruszyłem to SES , który mi się pali. W sobotę sprawdzę czy to ten filtr, o którym pisałem , natomiast w tym poście często gdy ktoś pisał o SES pytałeś czy ma LPG. Co miałeś na myśli pisząc to ? Jadę niedługo na przegląd więc będe wiedział na co zwracać uwagę.
dzięki i pozdrawiam
jak jest SES -potrzebny jest kod ale obstawiam ze cos z katami albo gazem wyskoczy.
TMPSy - czujniki wygladają tak:
http://www.ebay.com/itm/TPMS-OEM-Tyr...8bd760&vxp=mtr
jak się ktoś postara to może je uszkodzić w czasie montażu gum.
Podczas wymiany wałków i pasków (piszczenie i dziwny odgłos podczas jazdy), spisałem sobie błąd , o którym wyżej pisałem. Mechanik usunał błąd w komputerze i już się nie pokazuje ale moim zdaniem nie można tego zbagatelizować. On natomiast nie ma pojęcia jak sie do tego zabrać (układ jest szczelny-sprawdzone).
BŁĄD P0455 - układ odprowadzania oparow paliwa - wykryta nieszczelnosć.
wiem, że w tym miejscu jest jakieś specjalne gniazdo serwisowe (może właśnie do ustawiania tego...??)
dzięki za wszelkie rady
Haha ok wiec sa tylko 4 mozliwosci co jest grane :) mam bardzo czesto ten blad jak moja zona jezdzi :)
a wiec:
1.Wymiana/ lub dokrec kurek od paliwa :) gdzies juz musi byc nie szczelny (uszczelka)
2. Malo prawdopodobne zeby bak gdzies mial pekniecie... albo gdzies spieprza Ci z przewodu paliwowego paliwo i nie ma wystarczajaco cisnienia.
3. Purge or vent solenoid ( nie wiem jak to po polsku) okalizacja zaraz za kolektorem po lewej stronie na dole :) to pomoze http://blog.cj-motorsports.com/
4. Vacuum leak sprawdz (odme) auto moze chodzic normalnie a lekkie uszczkodzenie wezyka moze powodowac ten blac ( w moim przypadku tak bylo przy wymianie swiec dopiero zobaczylem ze jest pekniecie)
obstawiam ze to niedokręcony korek wlewu paliwa :)
Hmm, dziś odbiorę auto od mechaniora i dokręcę korek porządnie i zobaczymy czy znów się to pojawi . Jeżeli tak to temat będę drążył dalej :)
p.s.
mam pytanie, przeczytałem niedawno fajny post odnośnie ustawień kierownicy (tryby albo wplanie płynu - już dokładnie nie pamiętam) co spowodowało u kogoś zmiejszenie drgań w kierownicy. Szukam i szukam tego postu i nie mogę znaleźć. Jeżeli ktoś pamieta od razu gdzie to było prosze o lekkie wsparcie.
dzięki za kolejne rady :)
dokreciłem lekko korek na maglownicy - pomogło.
http://www.ifans.pl/showthread.php?2...hlight=drgania
wielkie dzięki Grzegorzu,
pozdrawiam
P.
p.s.
przycisk w klapie zrobiony. Oczywiście zgniła blaszka :)
Fajnie że przy okazji i mój przycisk został naprawiony... lol