u mnie tez na początku wydawaly dziwne odgłosy. i jakość hamowania nie porażała. ale teraz... nie jeden o mało co mi w tyłek nie wjechał :) i jest ciiicho.
Printable View
u mnie tez na początku wydawaly dziwne odgłosy. i jakość hamowania nie porażała. ale teraz... nie jeden o mało co mi w tyłek nie wjechał :) i jest ciiicho.
kurde jakoś dziwnie mi pozawijali blaszki i w skutek tego trą troszeczke o felgę. To pewnie dlatego ten hałas/ obcieranie. Za cholere nie wiem jak powinny być prawidłowo wcisniete :/
Ja uzywam cleanera do hamulcy zawsze tarcze porzadnie czyszcze :) z tego syfu
w sumie to już zgłupiałem :/ Jak w końcu mają być zamontowane te tarcze ?
http://www.youtube.com/watch?v=V9f-5yU-cQI
dobra zostaje przy swoim ustawieniu:
tu jest filmik stillena :
http://www.youtube.com/watch?v=DqYY-OfhEaY&feature=fvw
i pokazują w nim że jednak zakrzywienia do dołu wiec mam OK
wiem dlaczego blaszki mi tra o felgę. barany założyli mi klocki odwrotnie ! - Na klocku jest sprężynka dociskająca a w zacisku otwór zeby ją wcisnąć. Jako że zrobilem już z 500 km na tych klockach chyba to zostawię :/ czy możę powininem to przestawic tak jak być powinno? jakieś sugestie?
Jeżeli jest jakis otwór i sprężynka to znaczy że coś do czegoś musi idealnie pasować,ja bym poprawił dla wlasnego i czyjegos bezpieczeństwa.Cholera wie co się moz stać,to jednak hamulce a one czasami sie przydają.
klocki nie sa oznakowane i w zasadzie jak je wyłożysz tak będą - ważne tylko żeby były materiałem ciernym do tarczy ;)
ale te blaszki w oczko to nawet twój syn by włożył ;) bo wyglądają jak stworzone do tego żeby je tam umieścić :)
Klocki Nissana na tylnej osi wyzionęły ducha po 9000 km. Trą i piszczą jak szalone. Jutro dostanę je do ręki to sprawdzę organoleptycznie co z nimi jest nie tak.
edit: wyzionął ducha tylko jeden klocek - nierówno ściągała prowadnica , wyczyszczone , przesmarowane i HAWKi wrzucone.
Zalozylem klocki EBC z serii green zostawiajac fabryczne tarcze i powiem, ze skutecznosc hamowania bardzoooooo sie poprawila. Teraz juz moge zatrzymac samochod :)