-
4 za??cznik(i)
Tarcze hamulcowe do FXa
Jak wszyscy wiemy OEMowe ( fabryczne) tarcze mają tendencje do krzywienia się i bicia przy mocnym hamowaniu co jest niebezpiecznie i nieprzyjemne. Niestety serwisy powiedzą wam tylko że "trzeba wymienić tarcze" i zaproponują takie same. Ale nie ma co się skazywać na OEMY i większość userów rezygnuje z nich i kupuje tarcze innych firm.
Za??cznik 97Za??cznik 96Za??cznik 95
Polecane są:
Wszystkie powyższe tarcze mają różne opcje wykończenia - nawiercane, rowkowane, powlekane materiałem, który szybko oddaje ciepło itd
Aby poprawić efektywność hamowania można zamontować kompletne zestawy hamulcowe ( tzw BBK - BiG Brake Kit) ale ceny są już o wiele większe od 4000 - 12 000 PLN w zależności od firmy, rozmiaru tarczy hamulcowej, ilości tłoczków a także - koloru zacisków:
Za??cznik 98
Ciekawostka - bardzo dobrze sprawują się w FXach kompletne hamulce (BBK) z II generacji +09! I w zasadzie są tańsze od każdego BBK - cena ok. 3000. Trudno takie znaleźć ale niekiedy pojawiają się na eBay-u.
__________________________________________________ ________________________________
UWAGA: Sprawdzajcie czy dana tarcza pasuje do waszego auta - jest różnica pomiędzy modelami przed- i poliftowymi!
__________________________________________________ ______________________
-
zamówilem Rotorprosy na przód i tył + polecone przez sprzedającego klocki Posi Quiet. jak mi to w koncu przyleci to podziele sie wrazeniami:)
-
Jak nie miałeś ciśnienia to mogłeś skorzystać z pomocy Kuby - oszczędził byś $ na transporcie.
O klockach zrobię osobny wątek - ale generalnie to polecane są Hawk Ceramic, Posi Quiet, Akebono
Ja tez będę zamawiał rotorprosy + hawk (kierownica mi bije po kilkukrotnym hamowaniu ze 120 do 0 ( mil :becky:)
-
luuzik, nie bede człowieka fatygował o taką pierdołe. za przesylke zaplacilem 40 dolcow. tez mialem brac Hawki ale Richard z Rotorpros polecił mi Posi Quiet. do tego są one troche tansze.
-
Dla mnie nie ma problemu :)
-
nie pamietam które ale któreś bardzo pyliły :/ nie mniej jednak posi powinny być warte twojego :infi: :becky: - czyli są na tyle dobre zebys je miał w swoim ( bo zabrzmiał to zdeka dwuznacznie )
Schirru z jakiego konkretnie sklepu ciągnąłeś klocki i tarcze? możesz wrzucić linka?
-
kupowalem z:
ROTOR PROS
315 S ORANGE AVE
SANTA ANA CA 92701-5817
rotorpros.net1@yahoo.com
gosciu nazywa sie Richard Cantillo i jest polecany na IS.
-
ja bardzo polecam R1 concepts + HAWK ceramiczne. jestem zadowolony z tego zestawu i to nawet bardzo ;]
-
Tak patrzac to kazdy jest zadowolony z Hawk Ceramic Brake Pads to cieszy ze dobrze polecilem niektorym osoba... :D
-
Jeszcze raz dzieki za pomoc w wybraniu bo naprawde te klocuszki chodza jak marzenie. Swoja droga to nie wiem jak Infiniti moglo tak zepsuc hamulce... przeciez to nie wymaga jakiejs wybitnej dedukcji, ze cos co wazy 2 tony z kawalkiem, nie zatrzyma sie na tarczach jakosciowo podobnych do tych, ktore sa w daewoo tico.