Witam, zostałem wywołany do tablicy żeby opisać co zrobiłem ze swoja właściwie bezużyteczną chyba nie tylko w europie nawigacja w G35.
Jak już wszyscy wiedza, żadne upgrady i żadne mapy z nissana/ renaulta nie pasują do G35, wiem bo przerobiłem chyba wszystko co jest dostępne na wielu forach.
Wg mnie jedyna opcja żeby to wszystko działało w jakikolwiek sposób jest zamontowanie przejściówki żeby wpiąć się w fabryczna nawigacje i w końcu uzyskać coś pożytecznego na ekranie navi. U siebie zamontowałem adaptor z Tv& Navi 2 Go http://tvandnav2go.com. Wpina się kabel po wyciągnięciu radia i wtedy uzyskujemy 2 dodatkowe wejścia do wyświetlacza na Kamerę cofania i na coś jeszcze, plus wejście poprzez sat na audio do fabrycznego sprzętu. Na początku miałem podłączony video player manty, bo to był jedyny który znalazłem i działał z 12v.Ale badziewie straszne, wieszał się po wyłączeniu zasilania i ciężko go było odpalić, a serwis odsyłał mi to z adnotacja ze wszystko w porządku. Potem jeszcze kilka wynalazków podłączałem do tego i finalnie pozostałem przy Naviboxie. Czyli skrzyneczce z windows ce na pokładzie, o niewielkich wymiarach i wyjściu video na chichu. Wbrew temu co się spodziewałem wyświetlany obraz jest bardzo ładnej jakości, a sterowanie odbywa sie za pomocą małego touchpada, który u mnie normalnie schowany jest w schowku. Dodałem jeden przełącznik pomiędzy ogrzewanie foteli, którym mogę wybrać czy chce oglądać mapę czy komputer pokładowy. Kamera cofania jest zainstalowana na gorze tylnej tablicy rejestracyjnej i oczywiście sama się przełącza gdy wrzucę wsteczny.
To na tyle, jeśli są jakieś pytania to z chęcią w miarę możliwości odpowiem.
Pozdrawiam.

Odpowied? z cytatem
) i dalej do niego wiązkę ktora oryginalnie była w radiu. Podłączona do niego jest skrzyneczka z cala elektronika, kilkoma przyciskami do ustawień i z normalnymi wyjściami/wejsciam chinch. U mnie ulokowałem to przed lewarkiem skrzyni biegów, bo tam jest w miarę dobry dostęp po ściągnięciu obudowy i trochę miejsca. Resztę sprzętów podłączasz poprzez chinche.
), obraz na monitorze tak na prawdę jest wiele czytelniejszy niż na zdjęciu. Jedyny minus, kamera sie brudzi zima, ale zawsze tam coś widać. I jeszcze jedno, jeśli to kamera z IR to lepiej założyć przekaźnik żeby się gasiły światełka oświetlenia tablicy bo strasznie zakłócają widok w nocy ( ciągle nie mogę się za to zabrać).

Proszę kolegów z zadawanie pytań na forum publicznym a nie na PW.