Hej, trochę się ostatnio zdziwiłem , ale odkryłem że w QX70 ( odebrane w salonie w listopadzie) nie mam aktualnej nawigacji, nie mam autostrad , obwodnic które powstały przed euro....:-( też tak macie??
Hej, trochę się ostatnio zdziwiłem , ale odkryłem że w QX70 ( odebrane w salonie w listopadzie) nie mam aktualnej nawigacji, nie mam autostrad , obwodnic które powstały przed euro....:-( też tak macie??
Podaj jaką wersję map masz teraz.
a gdzie znajdę opis wersji?
My odebralismy co prawda FX-a w październiku i tez nie ma aktualnej mapy...
Witam
Ja odebrałem 25 lutego QX70 i również mapa nieaktualna.Powiedzieli w salonie,że czekają na aktualizację mapy.To podobno trwa tak długo gdyż planują też zmianę języka na polski w nawigacji.Przy sterowaniu głosem j.polski nie osiągalny.
Natomiast bardzo fajna i aktualna sprawa z przewodnikami Michelin i atrakcyjnymi miejscami w 3D.Testowałem po trasie do Karpacza i np. restauracje z gwiazdkami Michelina godne polecenia
Pozdrawiam
Mariusz
MARLEO
FX35 3,5 benzyna+gaz 2008r Biała perła. Z tube + K&N mokry,Led,inst gaz.BRC ,zestaw multimedialny z naviboxem i wyjściem na IPhone , w planach lacie 21" na lato ,tbc......
QX70S PREMIUM 3,0D 2013r MOONLIGHT WHITE ,na razie tylko Led set ,kolejne mody po gwarancji
Witam,
Byłem wczoraj w serwisie Infiniti w Warszawie na pierwszym przeglądzie mojego QX70 po pierwszych 20 tysiącach i dowiedziałem się przy okazji ,że powstała już aktualizacja do fabrycznej nawigacji w naszych QX -ach ale ze względu na bardzo wysoki koszt(ok. 1500zł) jeszcze nie oferują klientom ,ponieważ trwają rozmowy i negocjacje mające na celu obniżenie tej kwoty do poziomu 500PLN.Powstaje pytanie czy warto będzie nawet za 500PLN aktualizować navi i potem co roku dopłacać tyle samo za przedłużenie licencji na kolejny rok?
Ja myślę ,że NIE warto, gdyż za 600zł zakupiłem asystenta kierowcy z Yanosik razem z nawigacją, ostrzeżeniami o zagrożeniach na trasie ,radarami, patrolami itp. oraz kamerką z nagrywaniem podczas jazdy i systemem automatycznego zapisu sytuacji podczas gwałtownego hamowania.
Jak na razie jestem bardzo zadowolony z możliwości tego urządzenia i mimo ,że coś dodatkowego wisi nam na szybie to w podobnej kwocie mamy o wiele więcej możliwości. Można też zrezygnować z nagrywania podczas jazdy i podłączyć się z Yanosikiem przez kabel audio-video w schowku , przeznaczony do konsoli - i mieć obraz z głosem na fabrycznym panelu podczas jazdy bez potrzeby instalowania urządzenia na szybie. Koszt Licencji rocznej do tego asystenta kierowcy to 200PLN- ale mamy w zamian o wiele więcej niż może dać standardowa nawigacja, bo oprócz codziennej aktualizacji map i bieżącej aktualizacji sytuacji na drodze mamy też opcję omijania korków gdyż system jest obsługiwany online na bieżąco i z udziałem innych posiadaczy systemu znajdujących się w ruchu ryzyko złapania mandatu jest prawie 0 a co więcej nie słyszymy chamskich tekstów jak przy normalnym CB radiu. Zamiast czekać dalej na cud polecam rozwiązanie jakie ja zastosowałem.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Mariusz
MARLEO
FX35 3,5 benzyna+gaz 2008r Biała perła. Z tube + K&N mokry,Led,inst gaz.BRC ,zestaw multimedialny z naviboxem i wyjściem na IPhone , w planach lacie 21" na lato ,tbc......
QX70S PREMIUM 3,0D 2013r MOONLIGHT WHITE ,na razie tylko Led set ,kolejne mody po gwarancji
Aktualizacja za 1500 PLN to mogą się pocałować, ale za 500 PLN to bym rozważył, pod warunkiem, że jest to konkretna aktualizacja i udostępnią jakiś change log tego co się zmieniło.
Możesz podać nazwę tego urządzenia, które kupiłeś. Funkcjonalność brzmi bardzo ciekawie. Urządzenie włącza się automatycznie po włączeniu zasiłki auta i wyłącza po wyłączeniu auta ?
sorry nie doczytałem
Ostatnio edytowane przez Miko ; 13th-January-2015 o 22:55
Witam,
Kupiłem Asystenta Kierowcy DVR z firmy Yanosik .Urządzenie bardzo przydatne, możecie poczytać w linku poniżej:
http://yanosik.pl/sklep/index.php?ro...&product_id=63
Podłączyłem do ekranu fabrycznego przez Mirror Linka - kupiłem z Chin jakiś czas temu za 300 PLN.Tak naprawdę to kupiłem Mirror Link bo urządzenie daje możliwość wyświetlania obrazu z telefonu z Androidem na ekranie fabrycznym samochodu- jedyna wada, to fakt, że nie można obsługiwać dotykowo ekranu samochodu tak, żeby działały funkcje z telefonu natomiast obraz i dźwięk idzie przyzwoicie. Pisali do mnie ostatnio od producenta z Chin ,że już zrobili urządzenie Mirror Link z transmisją w jakości HD, natomiast te które ja mam nie powala jakością obrazu bo nie ma rozdzielczości HD ale po prostu działa. Wracając do Yanosik , to jeśli chcesz korzystać z funkcji kamery nagrywającej sytuację na drodze podczas jazdy to i tak musisz go przykleić uchwytem do szyby - ja mam tuż nad głośnikiem centralnym po środku konsoli. Oprócz tego jeżeli chcesz korzystać nawigacji dostępnej w tym urządzeniu to i tak przez mirror link nie wklepiesz adresu z ekranu dotykowego chyba, że się zatrzymasz, wybierzesz trasę a obraz zapodasz na ekran samochodu przez Mirror Link.
Ja też , na początku nie byłem zadowolony, że coś wisi pod szybą ale biorąc pod uwagę możliwości tego sprzętu to już mi w ogóle to nie przeszkadza. Używając go sam również zgłaszasz sytuację na drodze jeśli jest patrol , wypadek czy zagrożenie a inni użytkownicy mający to urządzenie i przejeżdżający przez obszar zgłoszenia potwierdzają przez Yanosik , czy zagrożenie nadal istnieje czy nie i można w ten sposób mieć info w czasie rzeczywistym bo jest już ponad 1,2 miliona użytkowników. Dużo by się można rozpisywać na ten temat ale to nie w tym dziale. Jak chcecie to mogę otworzyć nowy temat i na bieżąco relacjonować z codziennego używania tego sprzętu. Póki co zainteresowanych odsyłam do powyższego linka.
Pozdrawiam
Mariusz
MARLEO
A ja pobrałem darmowa wersje yanosika na iphona . Wczoraj przetestowalem na długiej trasie i działa super .