Było: G35c revup + M56s + FX50s + corvette C6 GS + corvette C7.
Jest: lexus ct200h + lexus RC-F.
Nie używam rotomatu, takie porównanie - auto jak mi stoi miesiąc to je po prostu odpale raz na dwa tygodnie, nie co dwa dni. Stoi to się nie zużywa
Jakość zegarka poznasz po zapięciu, przyjrzyj się modelowi Ball Engineer Master II Diver tylko stara seria z płaskim zapięciem np BALL DG2022A, jakość na poziomie iwc. Używkę z japonii jesteś w stanie kupić do 5k + vat 23%, z japonii stan jest często sklepowy, hamilton do tego nie ma podjazdu. Ostatnio tanio można równiez kupić tag heuer np 1887 czy cav511a i nie sugeruj sie cenami na giełdach, sprzedaż stoi. Kto chce sprzedać robi rabat. Ale tak ogólnie warto przejść wszystkie stopnie zegarkowej jakości, zajmie to kilka lat, startujesz od seiko czy citizena za 300zł i tak dalej. Za dużo tutaj nie chciałbym pisać, jak masz więcej pytań to chętnie pomogę na pw czy tel.
Michuuu (19th-March-2025)
Z zegarkami to jest trochę tak jak z naszym infiniti czy lexusem. Przecież moglibyśmy mieć opla czy jakiegoś fiata, też nas dowiezie do celu. Ale infiniti zrobi to lepiej i nawet przyjemnie się je myjeWsiadasz sobie, choc ma 15 lat to wnętrze jest jak nowe, skóra, trochę drewna i aluminium, łopatki z magnezu, wnętrze jest jasne, eleganckie, silnik jest wyjątkowy o unikalnym brzmieniu, i wiesz że nigdy Cię nie zawiedzie. Na zegarek spoglądam żeby popatrzeć na zegarek, na infiniti czy te inne automobile
zawsze spoglądam po zaparkowaniu i przejściu paru kroków, czasami kilkukrotnie, bo mi się podobają.
W przypadku mechanizmów automatycznych, zawsze spotykałem się z odwrotną opinią. Lepiej jak mechanizm działa, wahnik ma dokręcać sprężynę w miarę możliwości jak najczęściej.
Przyznam, że jest piękny. Generalnie nigdy jakoś specjalnie na Balla nie zerkałem. Mój cenowy max to był Vostok
Z Japonii bierzesz? Flipujesz zegrakami?
Super! Dzięki
![]()
インフィニティ