Własnie przywiozłem fX-a z usa. Może ktoś pomoże mi w temacie przerobienia nawigacji na Automapę EU. wiem , że nawet w infiniti polska zalecają po cichu tę operację.
Własnie przywiozłem fX-a z usa. Może ktoś pomoże mi w temacie przerobienia nawigacji na Automapę EU. wiem , że nawet w infiniti polska zalecają po cichu tę operację.
Z profilu wyczytałem że masz II gen. FXa. Z moich ostatnich ustaleń nie ma możliwosci przerobienia jej na Automapę. Nie działa podpinanie na zewnętrzne naviboxy ponieważ sygnał do monitor nie ma wejść analogowych ( RGB) tylko cyfrowe. Info z przed pół roku wiec mogło się coś zmienić.
pozdrawiam
-Grzegorz-
__________________________________________________ _____________________________
SOLD :
'06 Brillant Silver/Black | Tech | Sport | Touring | HF package |Sponsors: STILLEN: STB | COLD AIR INTAKE |Z-TUBE | MOTORDYNE: 5/16 ISO |PLENUM SPACER|GIANELLE: 20" Spidreos
Teraz: Honda Accord Tourer '08 2.0 LPGCobalt Blue oraz Volvo V70 '02 D5 165 KM .
Proszę kolegów z zadawanie pytań na forum publicznym a nie na PW.
Problem, który znajdzie sie na forum szybciej doczeka się odpowiedzi i jednocześnie posłuży innym forumowiczom.
Dzieki kolego!
dwa miesiace temu otrzymałem namiary:
http://allegro.pl/nawigacja-europa-d...263646198.html
Kontaktowałem sie z nimi telefonicznie. Twierdzono, że navi działa bez problemu. Auto Mapa jest wgrana na kartę SD.Przepytując konsultantów w Infiniti centrum (raczej polecam Katowice-bardziej asertywni) w obu firmach zasugerowano mi właśnie wyzej cytowaną firmę.Okazuje się, że wysyłają tam również klientów kupujących auta w ich salonach. Firmawa Navi infiniti to w europie porażka.Jeśli nie znajdę odpowiedniej firmy gdzieś bliżej zachodniej granicy pewnie skorzystam z ich usług.
Wiem że ta firma robi nawi z I gen. Co do II nie wiem. Może nastąpił jakiś progres i już można montować AM do II gen - o tyle fajniejsza opcja że można użyć fabrycznego ekranu dotykowego zamiast sterowania z pilocika z touchpadem.
edit - widzę w ich galerii że zrobili AM w II gen czyli można![]()
Gdyby to Andrzej wiedział jak szukał navi do swojego 50s![]()
pozdrawiam
-Grzegorz-
__________________________________________________ _____________________________
SOLD :
'06 Brillant Silver/Black | Tech | Sport | Touring | HF package |Sponsors: STILLEN: STB | COLD AIR INTAKE |Z-TUBE | MOTORDYNE: 5/16 ISO |PLENUM SPACER|GIANELLE: 20" Spidreos
Teraz: Honda Accord Tourer '08 2.0 LPGCobalt Blue oraz Volvo V70 '02 D5 165 KM .
Problem, który znajdzie sie na forum szybciej doczeka się odpowiedzi i jednocześnie posłuży innym forumowiczom.
Witam kolegówMoglibyście podrzucić kontakt do tej firmy, bo link do allegro prowadzi już tylko do archiwum
![]()
http://allegro.pl/nawigacja-europa-d...441165208.html
a
II jest w Józefowie tez sie wystawiali na alle.
Szukaj po haśle nawigacja FX
pozdrawiam
-Grzegorz-
SOLD :
Dziękuje bardzo i pozdrawiam![]()
Ja mam taka oto sugestie, po co bawic sie w przerabianie navi za okolo 2200. wystarczy kupic ipada, odpalic na nim navi i cieszyc sie, jak pokazuje droge prawie jak w telewizorze![]()
hehe nie dziękuję.
to juz wole nawi z mini pilocikiem, w końcu po coś jest ten 8" monitorek w naszych autkach. trzeba robić z niego użytek.
pozdrawiam
-Grzegorz-
SOLD :
Witajcie mam inny pomysł może ktoś wykorzysta. Wystarczy podłączyć pod wejście AUX w samochodzie telefon który ma wyjście VIDEO (TV) np. OMNIA i na niej uruchomić np Auto Mapę. Użytkowo to to samo co instalacja naviboxa z touch padem, bo trasę musimy ustawić w telefonie. Problemem jest tylko to, że AUX wyłącza się automatycznie po ruszeniu pojazdu , ale gdzieś na forum widziałem jak to przerobić (muszę to odszukać-pomóżcie). A kosztowo : kabelek TV do telefonu ok 24 zł, telefon może być używany 600-700 zł i Auto Mapa. Jak znajdę link dotyczący wyłączenia funkcji wyłączania AUX i nie będzie to zbyt skomplikowane to spróbuję to zrobić i dam znać
.