Wyedytuj posta i dopisz ze nie pasują jednak.
Wyedytuj posta i dopisz ze nie pasują jednak.
pozdrawiam
-Grzegorz-
__________________________________________________ _____________________________
SOLD :
'06 Brillant Silver/Black | Tech | Sport | Touring | HF package |Sponsors: STILLEN: STB | COLD AIR INTAKE |Z-TUBE | MOTORDYNE: 5/16 ISO |PLENUM SPACER|GIANELLE: 20" Spidreos
Teraz: Honda Accord Tourer '08 2.0 LPGCobalt Blue oraz Volvo V70 '02 D5 165 KM .
Proszę kolegów z zadawanie pytań na forum publicznym a nie na PW.
Problem, który znajdzie sie na forum szybciej doczeka się odpowiedzi i jednocześnie posłuży innym forumowiczom.
Dzisiaj po dwóch tygodniach przerwy chciałem odpalić auto i nie mogłem nawet drzwi otworzyć, po wejściu do środka okazało się że wszystko padło.
Chcę podładować akumulator jednak nie mogę zlokalizować + i - do podpięcia klem, prośba o info gdzie mogę je znaleźć pod maską? (najlepiej zdjęcie) oraz czy mogę ładować standardowym prostownikiem?
https://m.youtube.com/watch?v=RFdAcrrln5w
Możesz ładować wszystkim co nadaje się do ładowania aku 12v.
Po rozładowaniu porządane jest naładować akumulator na full (minimum 10h przy prądzie 7A), jeśli ma jeszcze posłużyć. Najlepiej zostawić na prostowniku na 24h, a nawet 48h jeśli aku już stary.
Ostatnio edytowane przez wlaziu ; 14th-April-2022 o 01:57
Po 3 tygodniach postoju padło zasilanie w aucie, wcześniej w takim przypadku wystarczyło podłączyć prostownik na 12h do plusa pod maską i minusa na silniku ale tym razem to nie pomaga, po podłączeniu prostownika cały czas migają kierunkowskazy i pulsuje zamykanie drzwi (wcześniej to ustawało po około 15 minutach), auto tak podłączone do prostownika po 12h w ogóle się nie naładowało. Co mogę jeszcze zrobić żeby uruchomić auto?
ja odpinalem kleme minusowa przy akumulatorze i podpinalem do ladowania z pominieciem instalacji samochodu