Strona 14 z 20 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Poka? wyniki od 131 do 140 z 191

Temat: LPG - VQ35DE i VK45DE

Forumowy wyjadacz
    Do??czy?
    Feb 2011
    Mieszka w
    Węgorzewo
    Jeździ
    Mercedes GLE Coupe 350 diesel 2017, czarny,
    Podziękował
    99
    Otrzymał podziękowanie 14 raz/y

Domy?lnie

To tak jak ja- nawet nie próbowałem. Choć zwracałem uwagę żeby nie przesadzili z zubożeniem to mówili, że się nie da bo komp nie pozwoli.

FAN INFINITI - KLUBOWICZ Avatar gizmo
    Do??czy?
    Aug 2011
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    2006 FX45 sport/technology
    Podziękował
    1
    Otrzymał podziękowanie 2 raz/y

Domy?lnie

Miałem dziś przykrą przygodę. Przy jeździe autostrada jakieś 150 km/h straciłem troszkę moc. Pomyślałem, iż zaczyna brakować gazu przełączylem na benzynę. A tu to samo... Silnik nie kręcił sie powyżej 3000 rpm. Podjechalem do znajomego i mowi ze na 99% nie chodzi na jednym cylindrze i może być kilka powodów. Po pierwsze cos tam od gazu spadło - dostaje sie powietrze i jest problem. Może być cewka. Mniejsze prawdopodobieństwo to świeca - zdarzyło by sie raczej rano prz zimnym silniku, zatarcia cylindrze tez jest mało prawdopodobne bo skoczylaby temperatura a nic takiego nie miało miejsca. Innych możliwości raczej nie ma więc trochę z obawami kładkę sie spać i rano jadę do gazownika. Na wszelki wypadek wezmę 5 kijkow bambusowych gdybym musiał mu 4 pałamć na łbie

Forumowy wyjadacz
    Do??czy?
    Feb 2011
    Mieszka w
    Węgorzewo
    Jeździ
    Podziękował
    99

Domy?lnie

Daj znać co powiedzą.

devikk
    Gość

Domy?lnie

Koniecznie zrób sobie wydruk z ustawień jakie miał, i po też jeżeli będzie zmieniał. Tylko papier się liczy w sądzie.

FAN INFINITI - Admin & Wujek Dobra Rada Avatar sirtrojan
    Do??czy?
    Jan 2010
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    było: INFINITI FX35 '06 -> teraz Accord '08 2.0
    Podziękował
    280
    Otrzymał podziękowanie 325 raz/y

Domy?lnie

instalka ma max 2 tygodnie wiec obstawiam błąd montażu. Ale że sie a kuchenkach nie znam to nic nie poradzę :|

wali checkiem?
    Jak tak to możesz do mnie podjechać i zczytamy ( bez kasowania) w czym jest problem.

PS. Hamulec awaryjny ma swoją kontrolkę - po prawej stronie prędkościomierza mniej wiecej w polowie. To odnośnie naszej ostatniej rozmowy.
    pozdrawiam
    -Grzegorz-

__________________________________________________ _____________________________

SOLD : '06 Brillant Silver/Black | Tech | Sport | Touring | HF package |Sponsors: STILLEN: STB | COLD AIR INTAKE |Z-TUBE | MOTORDYNE: 5/16 ISO |PLENUM SPACER|GIANELLE: 20" Spidreos
    Teraz: Honda Accord Tourer '08 2.0 LPG Cobalt Blue oraz Volvo V70 '02 D5 165 KM .

Proszę kolegów z zadawanie pytań na forum publicznym a nie na PW.
    Problem, który znajdzie sie na forum szybciej doczeka się odpowiedzi i jednocześnie posłuży innym forumowiczom.

Do??czy?
    Aug 2011
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    Podziękował
    1

Domy?lnie

Moja instalacja gazowa jest na tyle sprytna, iż "kasuje" sobie sama błędy z silnika więc obecnie nie mam nic... Wyłączylismy tę funkcje i teraz czekam na check. Objawy są takie, że nie ciągnie do końca i na benzynie i na gazie. Wniosek jest taki jakby nie pracował na jednym cylindrze. Nie widziałem w książce wpisu o wymianie świec więc zaczynam od tego, z tego co wiem to np. Prince zaleca przy montażu swojej instalacji wymianę świec i ewentualnie kabli. Mam nadzieje, ze to wystarczy ponieważ koszt cewki (tylko salon do45) to 608 pln a wypadałoby wymienić wszystkie.
    Dzięki Grzesiek - nie ma mnie w Wawie więc nic nie zczytamy.
    Przeglądając książkę zauważyłem info, ze przy 60 tys mil powinno sie zmienić olej w skrzyni i mostach oraz łańcuch silnika - macie jakieś doświadczenie ? Od części osób słyszałem, iż są to bezobslugowe sprawy.

FAN INFINITI - Admin & Wujek Dobra Rada Avatar sirtrojan
    Do??czy?
    Jan 2010
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    było: INFINITI FX35 '06 -> teraz Accord '08 2.0
    Podziękował
    280
    Otrzymał podziękowanie 325 raz/y

Domy?lnie

z checków zostaja tzw zimne ramki - historia checków czasem można z tego coś wysupłać. ale jak cie nie ma w W-we to nie ma tematu.
    pozdrawiam
    -Grzegorz-

__________________________________________________ _____________________________

SOLD : '06 Brillant Silver/Black | Tech | Sport | Touring | HF package |Sponsors: STILLEN: STB | COLD AIR INTAKE |Z-TUBE | MOTORDYNE: 5/16 ISO |PLENUM SPACER|GIANELLE: 20" Spidreos
    Teraz: Honda Accord Tourer '08 2.0 LPG Cobalt Blue oraz Volvo V70 '02 D5 165 KM .

Proszę kolegów z zadawanie pytań na forum publicznym a nie na PW.
    Problem, który znajdzie sie na forum szybciej doczeka się odpowiedzi i jednocześnie posłuży innym forumowiczom.

Forumowy wyjadacz
    Do??czy?
    Feb 2011
    Mieszka w
    Węgorzewo
    Jeździ
    Podziękował
    99

Domy?lnie

Słuchaj u mnie tak samo komp wskazywał jeden cylinder, mechanik wskazywał na cewkę. Po zamianie cewek to samo na tym samym. Potem stwierdzono, że skład mieszanki ubogi. No i zanim brat zareagował na tą informację ZATARŁ silnik- już to opisywałem. A w międzyczasie padł katalizator.

WSPÓŁZAŁOŻYCIEL FORUM Avatar Jacob_USA
    Do??czy?
    Jan 2010
    Mieszka w
    Milwaukee
    Jeździ
    Ford F250 6.0 Diesel, 300zx TT, G37x
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 12 raz/y

Domy?lnie

Cytat Napisa? gizmo Zobacz post
    Moja instalacja gazowa jest na tyle sprytna, iż "kasuje" sobie sama błędy z silnika więc obecnie nie mam nic... Wyłączylismy tę funkcje i teraz czekam na check. Objawy są takie, że nie ciągnie do końca i na benzynie i na gazie. Wniosek jest taki jakby nie pracował na jednym cylindrze. Nie widziałem w książce wpisu o wymianie świec więc zaczynam od tego, z tego co wiem to np. Prince zaleca przy montażu swojej instalacji wymianę świec i ewentualnie kabli. Mam nadzieje, ze to wystarczy ponieważ koszt cewki (tylko salon do45) to 608 pln a wypadałoby wymienić wszystkie.
    Dzięki Grzesiek - nie ma mnie w Wawie więc nic nie zczytamy.
    Przeglądając książkę zauważyłem info, ze przy 60 tys mil powinno sie zmienić olej w skrzyni i mostach oraz łańcuch silnika - macie jakieś doświadczenie ? Od części osób słyszałem, iż są to bezobslugowe sprawy.
    Rozrzadu sie nie wymienia jezeli Ci o ten lancuch chodzi natomiast olej w skrzyni biegow jak najbardziej i mostach.
    __________________________________________________ __________________________________________________ ______________________________
    G35x 06 sold
    Nissan 300zx TT 90
    Nissan Rouge SL 11 sold
    Ford F550 12 sold
    Ford F250 06 sold
    Ford F250 00
    Dodge Ram 1500 04
    Nissan Leaf 14
    G37x 13

Do??czy?
    Aug 2011
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    Podziękował
    1

Domy?lnie

witam,
    Byłem, u innego mechanika - trzeba dywersyfikować
    Błedy, które zczytał to
    P0420 - spadek sprawności katalizatora b1
    P0430 - spadek sprawności katalizatora b2

mówi, że wg Niego spartaczyli coś z instalacją - w poniedziałek zmieniam świece, jeśli będzie coś dalej zacznę obciążać gazownika.
    poniżej odczyt parametrów - mówi, że sonda lambda próbuje nadgonić sytauacje stąd 102% i 103%:

Strona 14 z 20 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Podobne w?tki

1. VK45DE - obrócone panewki
    By Mammothpl in forum VK45DE - V8
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 15th-December-2016, 21:33
  2. Tuning VQ35de
    By Drzymek in forum VQ35DE
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 5th-November-2016, 13:16
  3. VK45DE gasnie
    By JANEK in forum VK45DE - V8
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 15th-May-2016, 13:33
  4. Charakterystyka VQ35DE
    By Piotrek in forum Generalne Informacje i Pytania
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 9th-November-2014, 19:14
  5. co użytkownicy myśla o LPG i inne offy z tematów LPG
    By Tomek g35c in forum Infiniti i paliwa konwencjonalne i alternatywne / LPG / Diesel
    Odpowiedzi: 34
    Ostatni post / autor: 3rd-April-2013, 17:32

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Nie mo?esz zak?ada? nowych tematów
  • Nie mo?esz pisa? wiadomo?ci
  • Nie mo?esz dodawa? za??czników
  • Nie mo?esz edytowa? swoich postów
  •