To tak jak ja- nawet nie próbowałem. Choć zwracałem uwagę żeby nie przesadzili z zubożeniem to mówili, że się nie da bo komp nie pozwoli.
To tak jak ja- nawet nie próbowałem. Choć zwracałem uwagę żeby nie przesadzili z zubożeniem to mówili, że się nie da bo komp nie pozwoli.
Miałem dziś przykrą przygodę. Przy jeździe autostrada jakieś 150 km/h straciłem troszkę moc. Pomyślałem, iż zaczyna brakować gazu przełączylem na benzynę. A tu to samo... Silnik nie kręcił sie powyżej 3000 rpm. Podjechalem do znajomego i mowi ze na 99% nie chodzi na jednym cylindrze i może być kilka powodów. Po pierwsze cos tam od gazu spadło - dostaje sie powietrze i jest problem. Może być cewka. Mniejsze prawdopodobieństwo to świeca - zdarzyło by sie raczej rano prz zimnym silniku, zatarcia cylindrze tez jest mało prawdopodobne bo skoczylaby temperatura a nic takiego nie miało miejsca. Innych możliwości raczej nie ma więc trochę z obawami kładkę sie spać i rano jadę do gazownika. Na wszelki wypadek wezmę 5 kijkow bambusowych gdybym musiał mu 4 pałamć na łbie![]()
Daj znać co powiedzą.
Koniecznie zrób sobie wydruk z ustawień jakie miał, i po też jeżeli będzie zmieniał. Tylko papier się liczy w sądzie.
instalka ma max 2 tygodnie wiec obstawiam błąd montażu. Ale że sie a kuchenkach nie znam to nic nie poradzę :|
wali checkiem?
Jak tak to możesz do mnie podjechać i zczytamy ( bez kasowania) w czym jest problem.
PS. Hamulec awaryjny ma swoją kontrolkę - po prawej stronie prędkościomierza mniej wiecej w polowie. To odnośnie naszej ostatniej rozmowy.
pozdrawiam
-Grzegorz-
__________________________________________________ _____________________________
SOLD :
'06 Brillant Silver/Black | Tech | Sport | Touring | HF package |Sponsors: STILLEN: STB | COLD AIR INTAKE |Z-TUBE | MOTORDYNE: 5/16 ISO |PLENUM SPACER|GIANELLE: 20" Spidreos
Teraz: Honda Accord Tourer '08 2.0 LPGCobalt Blue oraz Volvo V70 '02 D5 165 KM .
Proszę kolegów z zadawanie pytań na forum publicznym a nie na PW.
Problem, który znajdzie sie na forum szybciej doczeka się odpowiedzi i jednocześnie posłuży innym forumowiczom.
Moja instalacja gazowa jest na tyle sprytna, iż "kasuje" sobie sama błędy z silnika więc obecnie nie mam nic... Wyłączylismy tę funkcje i teraz czekam na check. Objawy są takie, że nie ciągnie do końca i na benzynie i na gazie. Wniosek jest taki jakby nie pracował na jednym cylindrze. Nie widziałem w książce wpisu o wymianie świec więc zaczynam od tego, z tego co wiem to np. Prince zaleca przy montażu swojej instalacji wymianę świec i ewentualnie kabli. Mam nadzieje, ze to wystarczy ponieważ koszt cewki (tylko salon do45) to 608 pln a wypadałoby wymienić wszystkie.
Dzięki Grzesiek - nie ma mnie w Wawie więc nic nie zczytamy.
Przeglądając książkę zauważyłem info, ze przy 60 tys mil powinno sie zmienić olej w skrzyni i mostach oraz łańcuch silnika - macie jakieś doświadczenie ? Od części osób słyszałem, iż są to bezobslugowe sprawy.
z checków zostaja tzw zimne ramki - historia checków czasem można z tego coś wysupłać. ale jak cie nie ma w W-we to nie ma tematu.
pozdrawiam
-Grzegorz-
__________________________________________________ _____________________________
SOLD :
'06 Brillant Silver/Black | Tech | Sport | Touring | HF package |Sponsors: STILLEN: STB | COLD AIR INTAKE |Z-TUBE | MOTORDYNE: 5/16 ISO |PLENUM SPACER|GIANELLE: 20" Spidreos
Teraz: Honda Accord Tourer '08 2.0 LPGCobalt Blue oraz Volvo V70 '02 D5 165 KM .
Proszę kolegów z zadawanie pytań na forum publicznym a nie na PW.
Problem, który znajdzie sie na forum szybciej doczeka się odpowiedzi i jednocześnie posłuży innym forumowiczom.
Słuchaj u mnie tak samo komp wskazywał jeden cylinder, mechanik wskazywał na cewkę. Po zamianie cewek to samo na tym samym. Potem stwierdzono, że skład mieszanki ubogi. No i zanim brat zareagował na tą informację ZATARŁ silnik- już to opisywałem. A w międzyczasie padł katalizator.
__________________________________________________ __________________________________________________ ______________________________
G35x 06 sold
Nissan 300zx TT 90
Nissan Rouge SL 11 sold
Ford F550 12 sold
Ford F250 06 sold
Ford F250 00
Dodge Ram 1500 04
Nissan Leaf 14
G37x 13
witam,
Byłem, u innego mechanika - trzeba dywersyfikować![]()
Błedy, które zczytał to
P0420 - spadek sprawności katalizatora b1
P0430 - spadek sprawności katalizatora b2
mówi, że wg Niego spartaczyli coś z instalacją - w poniedziałek zmieniam świece, jeśli będzie coś dalej zacznę obciążać gazownika.
poniżej odczyt parametrów - mówi, że sonda lambda próbuje nadgonić sytauacje stąd 102% i 103%:
![]()