Koledzy napiszcie proszę ile zrobiliście już kilometrów na LPG. Tyle się naczytałem, że już nie wiem czy szukać auta z gazem czy bez.
Pozdrawiam
Koledzy napiszcie proszę ile zrobiliście już kilometrów na LPG. Tyle się naczytałem, że już nie wiem czy szukać auta z gazem czy bez.
Pozdrawiam
black & white
Ja to moze ze 2-3tys kmGeneralnie jak kupujesz FX w gazie, to pomiar kompresji obowiazkowy w mojej opinii.... Po zakupie pilnowanie skladu mieszanki. Ja kupilem sobie interfejs diagnostyczny np do VSI PRINS (takowa posiadam) i po zrobieniu auta bede na biezaco monitorowal parametry. Na ubogiej mieszance klopoty to kwestia czasu... Uboga mieszanka to jak dla czlowieka piwo bezalkoholowe... Pijesz... pijesz.. pijesz.. iiii nic!!
![]()
"W silnikach nowych oraz w dobrym stanie technicznym ciśnienie sprężania we wszystkich cylindrach powinno być zgodne z danymi producenta.
Różnice ciśnień sprężania między poszczególnymi cylindrami nie powinny być większe niż 10% najwyższego odczytu. Spadek ciśnienia sprężania o 15-20% w stosunku do wartości nominalnej (tzn. podanej przez producenta) świadczy o znacznym zużyciu tłoków, cylindrów, pierścieni tłokowych lub przylgni zaworów. Zużycie tych elementów zwiększa zużycie paliwa, zużycie oleju i zmniejsza moc silnika. "
Cytat z jakiegoś artykułu z internetu.
Znalazłem coś takiego:
silnik / pojemność benzyna / 3498 cm³
rodzaj nadwozia SW/5
liczba cylindrów V6
średnica cylindra / skok tłoka 95,5 / 81,4 mm
stopień sprężania 10,3
układ rozrządu DOHC
liczba zaworów na cylinder 4
rodzaj zasilania wtrysk
Czyli to chyba to?
Ostatnio edytowane przez kmn ; 9th-April-2014 o 18:48
black & white
Tak o to chodzi. Powinno byc na wszystkich bodajrze ok 10-10.5 to bedzie elegancko. Jak ktorys bedzie odbiegal, albo gosc schodzi z ceny 6tys na robienie glowic albo odejdz![]()
W ASO Nissan w Krakowie powiedzieli 600zł za badanie kompresji. Ciekawe czy sprzedający się zgodzi na taki demontaż![]()
black & white
600zl!!! To przesada lekka... Troche roboty jest ale bez jaj!! W kazdym razie ja bym to zrobil na pewno, chociazby w innym warsztacie...
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ▬▬ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ
G35-RWD-Sedan-Manual-JWT Pop Charger-Hawk Brakes-Tinted Windows-19 inch rims-Ulter 2x90mm▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ▬▬ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ
Witam.Moze ktos powie co za instalacja TARTARINI ?Kto w Polsce moze ja zamontowac poniewaz zostala mi od kolegi ktory rozwalil swoj fx 45.?????