Witam
Ciągle jestem na etapie szukania autka (FX rzecz jasna) i czy mógł by ktoś podzielić się ze mną opinią który według was jest lepszy. Obecnie posiadam autko z silnikiem 4.2 (V6 vtec) i wiem że róznice w spalaniu naprawde nie są nie wiadomo jakie w porównaniu z resztą trochę mniejszych silników (około 2-3 litry). Mój spala od 14 do 16 podczas normalnej jazdy. Od razu zaznaczam że nie piłuje auta i nie zależy mi żeby byc pierwszym z pod świateł
(moja żonka to co innego tym samy autem robiła praktycznie 100 mil mniej na zbiorniku o zgrozo
ale zawsze jak rusza to 4-5k RPM ma na zegarze hehe)
Jeżdżę tym autkiem juz 7 rok i nic kompletnie się nie dzieje (wiadomo rozrusznik, akumulator, zawieszenie tzn klocki, tarcze, końcówki etc. typowo eksploatacyjne sprawy) jeżeli mowa o silniku to kompletnie nic. Mam najechane prawie 300k km i silnik cyka. Dodatkowo rocznie bierze litr oleju (tydzień temu sprawdzałem). Znam też opinie z US gdzie wszyscy mówili że V8 jest praktycznie nie do zajechania. Teraz tak mnie interesuje w razie czego dostępność części - jak sprawdzałem na alle czy ebay to raczej nie ma problemu (do swojego wszystko prawie targałem (rozrusznik, końcówki etc) przez ebay - nie dość że oryginały to z cłem i przesyłką tańsze niż u nas używki).
Znalazłem jednego FX45 no w środku jest cudowny jak dla mnie (stara konsola) no tylko jak trochę poczytałem po forum to właśnie była tylko kwestia częścii ich dostępności. Generalnie nie za bardzo jestem zwolennikiem zamienników (nie to że posiadam kasę ale już kiedyś skusiłem się i płaciłem dwa razy bo zamiennik nie dał rady dlatego wolę dopłacić trochę więcej i mieć znów spokój na dłuższy czas).
Co sądzicie o tej jednostce bo z tego co się orientowałem to jest tylko chyba różnica w silniku (zawieszenie jest praktycznie to samo co w fx35). Dodatkowo czytałem gdzieś że fx45 ma wzmacniany silnik i mniej awaryjny niż fx35 ale wiadomo jak to wierzyć pismakom - czasami trafią a czasami nie.
Eh i mam kolejny dylemat a zaznaczam że jestem sentymentalny do aut i wiadomo jak to kupie to będę chciał nim jeździć jak najdłużej się da. Link do auta które mnie tak zauroczyło jest tu http://otomoto.pl/infiniti-fx-45-gaz...C26659602.html - plusem jest to że jest blisko mnie i moge podjechać i sprawdzić (no co 100 km to nie 350
). No to mniej więcej tyle w skrócie - jak coś to czekam na opinię (jednostki V8 rzecz jasna)

. Od razu zaznaczam że nie piłuje auta i nie zależy mi żeby byc pierwszym z pod świateł
ale zawsze jak rusza to 4-5k RPM ma na zegarze hehe)
i ich dostępności. Generalnie nie za bardzo jestem zwolennikiem zamienników (nie to że posiadam kasę ale już kiedyś skusiłem się i płaciłem dwa razy bo zamiennik nie dał rady dlatego wolę dopłacić trochę więcej i mieć znów spokój na dłuższy czas).
Odpowied? z cytatem