Cześć wszystkim, od dawna jeździ za mną Infiniti i chcę oglądnąć kilka egzemplarzy lecz przed oględzinami chciałbym dowiedzieć się troszkę o tych samochodach a konkretniej o tym na co zwrócić uwagę przy kupnie.
Napiszę kilka informacji które mogą być przydatne dla osób które chciałyby mi coś napisać o tym modelu:
Samochód Infiniti M37X z 2011 roku z USA z silnikiem VQ37VHR i 7-mio biegową skrzynią automatyczną z przebiegiem 221 000 km.

Czytałem o problemach z magistralą olejową silnika a konkretniej z "papierową uszczelką" która potrafi wykończyć silnik ale też czytałem że auta od któregoś tam rocznika już nie mają tych problemów, czytałem też o tym że ogólnie do Infiniti nie można kupić amortyzatorów w zamiennikach, czytałem też o problemach z nieszczelnościami kolektora dolotowego ale też z drugiej strony czytałem że 7-mio biegowe skrzynie automatyczne to bdb konstrukcje (oczywiście jeśli ktoś wykonuje podstawową rzecz podczas używania skrzyni czyli wymienia olej)

Chętnie poznam opinie i porady użytkowników tych modeli Infiniti, chętnie poczytam linki które mi podeślecie na temat awaryjności i eksploatacji tych modeli.
chciałbym dowiedzieć się jak najwięcej przed kupnem tego samochodu i będę bardzo wdzięczny za pomoc w poznaniu zagadek tego modelu