No właśnie kolega Czarne Paliwo mi ten olej ożenił zamiast 80W90Ale jak już to przyszło to zaleje tym tą skrzynię. Może akurat będzie w punkt z ilością
![]()
No właśnie kolega Czarne Paliwo mi ten olej ożenił zamiast 80W90Ale jak już to przyszło to zaleje tym tą skrzynię. Może akurat będzie w punkt z ilością
![]()
Czyli dobrze zrobił![]()
Bo do skrzyni rozdzielczej nie wiem czy się nadaje 80w90![]()
2009 Infiniti G37S Coupe
2014 Mercedes S550 W222
2010 Ford Crown Victoria 4.6V8 ( R.I.P.) ;(
2013 Infiniti G37xS Coupe -> Sprzedany
2013 Audi A6 C7 3.0TFSI Quattro -> Sprzedany
2006 Mercedes E200 W211 -> Sprzedany
Panowie, szybkie pytanie o wymianę oleju w skrzyni biegów. Mechanik ma obawy ze jak poluzuje mechatronikę to później może być nieszczelnosc na płytach, jak myślicie? Ma rację? Luzować i nie przejmować się tym ?
Zawsze można 3 razy statycznie wymienić olej i po sprawie
2009 Infiniti G37S Coupe
2014 Mercedes S550 W222
W jednym z naszych filmów pokazywaliśmy taką praktykę. To nie Niemiec żeby była nieszczelność. W naszych autach zawsze luzujemy.
https://www.youtube.com/watch?v=HJeDkWwh-OE&t=1s
UWAGA W moich postach wyrażam własne zdanie na podstawie posiadanych kilkunastu Infiniti które mieliśmy i mamy w domu i u znajomych. Samodzielnie z pasji do mechaniki naprawiamy nasze auta. Regulujemy zawory itd. Nie Jesteśmy wyrocznią, piszę na podstawie doświadczenia z marką Infiniti. Pisze jak jest. Forum to nie klub wzajemnej adoracji. Jak Infiniti coś spartoliło to o tym piszę.
Dzięki Panaowie, właśnie zasugerowaliśmy się tym filmikiempoluzowalismy nieco mechatronikę i zaczął spływać olej. Jutro dalsza część wymiany
![]()
Mały tip dla kogoś kto chce wymienić rolki osprzętu, oznaczone na schemacie. Te rolki mają wymienne łożyska które nie są zawalcowane i można je łatwo na prasie wybić. Oznaczenie to 6301, u mnie było marki NSK. Ja już kupiłem całe rolki i wydałem 305 zł a 3 łożyska to koszt jakieś 45 zł także jest różnica.
Będę miał na zapas![]()
Zuzyte lozyska wydawały charakterystyczne dźwięk które mnie osobiscie wydawalo sie że dochodzą ze skrzyni![]()
jutro upewnię się jeszcze tylko czy te moje stare rolki to były orginaly jak będzie numer gdzieś.
2009 Infiniti G37S Coupe
2014 Mercedes S550 W222
Witam,
kolejny update. Już trochę od zakupu minęło ale jakieś tam pracę cały czas trwają.
Na kolektorze ssącym jest informacja o dacie produkcji podzespołów, niestety jest to grudzień 2012 także bardzo możliwe że mam wadliwą uszczelkę magistrali olejowej.
Zmierzyłem ciśnienie oleju na rozgrzanym silniku i na szczęście na wolnych obrotach jest ponad 2 bary a przy 2000 rpm ok 6 barów także jest ok.
Druga sprawa to czy podpowie ktoś czy był już opisany na forum taki problem:
Po odpaleniu silnika, w układzie wydechowym w oznaczonym elemencie, prawy katalizator wydobywają się dźwięki jakby coś się tam w środku urwało i latało. Jak się te elementy rozgrzeją to ustaje tak jakby kasował się luz i już miało to coś mniej miejsca do latania. Chciałbym to zrobić bo jest to irytujące, wcześniej myślałem że mi skrzynia pada czy coś
Miał ktoś taki problem ? Jak się za to zabrać ? Jakie są koszta nowego katalizatora? Albo czy jest sens wstawiać używany ??
![]()