Cześć wszystkim może ktoś się orientuje wymieniałem filtr powietrza i znalazłem jedną sztukę w internecie czytałem że diesel ma 2 filtry powietrza może ktoś słyszał z was coś i czy faktycznie są dwa czy jeden
Cześć wszystkim może ktoś się orientuje wymieniałem filtr powietrza i znalazłem jedną sztukę w internecie czytałem że diesel ma 2 filtry powietrza może ktoś słyszał z was coś i czy faktycznie są dwa czy jeden
A co ile wymieniasz filtr powietrza ja wymieniałem pół roku temu i znowu zaczął mi przy przyspieszeniu kopcić na czarno ale jak był nowy nie kopcił słabe te filtry robią i szukałem w necie i myślałem że faktycznie są dwa i może był nie wymieniany
_Yoda_ (8th-October-2025)
Nie wiem,czy filtr powietrza ma cokolwiek wspólnego z kopceniem, szczerze mówiąc,myślę że nie. Ja wymieniam filtr,przy każdej wymianie oleju,czyli co 7-10 tys km. Moje auto póki co nie kopci w ogóle. Mam 194k nalatane. Końcówki wydechów są czyściutkie.
Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Filtr powietrza nie ma nic do kopcenia.
Czy jest jeden czy dwa filtry to wystarczy otworzyć maskę.
Benzyniaki za wyjątkiem QX60 oraz QX80 mają dwa doloty a co za tym idzie dwa filtry powietrza.
Filtry kupuj dobre. Filtron, Mann a najlepiej OEM.
UWAGA W moich postach wyrażam własne zdanie na podstawie posiadanych kilkunastu Infiniti które mieliśmy i mamy w domu i u znajomych. Samodzielnie z pasji do mechaniki naprawiamy nasze auta. Regulujemy zawory itd. Nie Jesteśmy wyrocznią, piszę na podstawie doświadczenia z marką Infiniti. Pisze jak jest. Forum to nie klub wzajemnej adoracji. Jak Infiniti coś spartoliło to o tym piszę.