Poka? wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Customowe funkcje w Infiniti InTouch (wentylacja foteli)

Dopiero dołączylem
    Do??czy?
    Nov 2025
    Mieszka w
    Włocławek
    Jeździ
    Q50, 2020, niebieski
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 0 raz/y

Lightbulb Customowe funkcje w Infiniti InTouch (wentylacja foteli)

Cześć, właśnie płynie do mnie Q50 ze stanów (MY2020). Z racji tego, że mam bzika na punkcję modyfikacji i customizacji samochodu pod siebie, mam już dogadanego tapicera który dołoży mi wentylację do przednich foteli. Tutaj pojawia się jednak mały problem, a mianowicie sterowanie wentylacją z InTouch. Chciałbym, aby wszystko wyglądało 100% OEM, dlatego przychodzę z pytaniem czy jest jakiś magik, który byłby mi w stanie dokodować taką funkcję? Ewentualnie czy wymiana wyświetlacza dolnego (lub obu jeżeli będzie taka potrzeba) na ten od qx50 (wentylacja foteli była tam fabrycznie) jest możliwa?

FAN INFINITI - KLUBOWICZ Avatar Mateusz ex37
    Do??czy?
    Nov 2018
    Mieszka w
    Świat
    Jeździ
    RX450h, EX37, QX80
    Podziękował
    91
    Otrzymał podziękowanie 191 raz/y

Domy?lnie

Byku a przywitać się w odpowiednim dziale to nie łaska? Bez tego niczego tu się nie dowiesz.
    UWAGA W moich postach wyrażam własne zdanie na podstawie posiadanych kilkunastu Infiniti które mieliśmy i mamy w domu i u znajomych. Samodzielnie z pasji do mechaniki naprawiamy nasze auta. Regulujemy zawory itd. Nie Jesteśmy wyrocznią, piszę na podstawie doświadczenia z marką Infiniti. Pisze jak jest. Forum to nie klub wzajemnej adoracji. Jak Infiniti coś spartoliło to o tym piszę.

Dopiero dołączylem
    Do??czy?
    Nov 2025
    Mieszka w
    Włocławek
    Jeździ
    Q50, 2020, niebieski
    Podziękował
    0

Domy?lnie

Mocny błąd, ale już naprawiony. Za bardzo jaram się autem, przepraszam

Do??czy?
    Nov 2018
    Mieszka w
    Świat
    Jeździ
    RX450h, EX37, QX80
    Podziękował
    91

Domy?lnie

Wybaczamy.
    A więc musisz wiedzieć, że Infiniti to Stan umysłu. Dawniej auto jak nie miało danej funkcji to miało przynajmniej instalację. Tu nie jest już to takie oczywiste, Pod fotelem nie będziesz miał pewnie nawet instalacji. Trzeba będzie prowadzić kable ekstra. Za funkcję zazwyczaj odpowiadają moduły. Zmiana samego wyświetlacza nic Ci nie da. W naszym Q50 dokładaliśmy elektryczną regulację kierownicy, moduł by to działało konstruowałem sam. A kable trzeba było położyć ekstra. Coś z fotelami też robiliśmy i też trzeba było położyć instalację. Już nie sprawdzę bo auto mieliśmy krótko. ( nie spasowało bratu. )
    UWAGA W moich postach wyrażam własne zdanie na podstawie posiadanych kilkunastu Infiniti które mieliśmy i mamy w domu i u znajomych. Samodzielnie z pasji do mechaniki naprawiamy nasze auta. Regulujemy zawory itd. Nie Jesteśmy wyrocznią, piszę na podstawie doświadczenia z marką Infiniti. Pisze jak jest. Forum to nie klub wzajemnej adoracji. Jak Infiniti coś spartoliło to o tym piszę.

Dopiero dołączylem
    Do??czy?
    Nov 2025
    Mieszka w
    Włocławek
    Jeździ
    Q50, 2020, niebieski
    Podziękował
    0

Domy?lnie

Jestem świadomy że instalacji nie będzie żadnej skoro q50 nawet nigdy nie miały takiej funkcji. Zastanawiam się tylko jak i czy w ogóle da się zrobić tak aby wentylacją dało się sterować z ekranu tak jak ogrzewaniem foteli, dlatego jestem ciekaw czy ktoś kiedyś próbował flashować system albo z jakiego kolwiek powodu podłączał komputer z qx50.

Do??czy?
    Nov 2018
    Mieszka w
    Świat
    Jeździ
    RX450h, EX37, QX80
    Podziękował
    91

Domy?lnie

Może być ciężko. Całością zarządza BCM. A ten raczej nie podejdzie z QX50 do Q50. Nawet jak wtyczka będzie pasować.

Trochę już ogarniam
    Do??czy?
    Dec 2018
    Mieszka w
    Gorzow Wlkp
    Jeździ
    Q50 2015 3.5 Hybrid
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 9 raz/y

Domy?lnie

Hej, można zasilić od ogrzewania foteli poprzez termostat. Jak temperatura jest powyżej powiedzmy 20C to włącza się wentylacja, jak poniżej to ogrzewanie. Raczej razem wentylacji i ogrzewania nie potrzebujesz.
    Tylko trzeba poszukać jak system steruje podgrzewaniem, na termostat ma iść ten sam sygnał który włączą diodę na przycisku ogrzewania.

Też dorobiłem sobie wentylacje i tak chciałem zrobić, ale w końcu dodałem pokrętło w fotel które włącza i płynnie steruje prędkością wentylatorów poprzez sterownik prędkością wentylatorów dla PC.

Podobne w?tki

1. Wentylacja w Q50
    By Mateusz ex37 in forum Audio, Nawigacja i Elektronika
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 12th-December-2022, 01:11
  2. [M35] Podgrzewanie foteli i wentylacja m35h 2011
    By hybryda35 in forum Audio, Nawigacja i Elektronika
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 11th-December-2017, 22:00
  3. Q50 Exit/Entry Funkcion - jak wyłączyć funkcje komfortowego wsiadania/wysiadania
    By STF in forum Generalne Informacje i Pytania
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 16th-October-2017, 14:13
  4. FX35 - funkcje systemu Intelligent Key
    By tas23 in forum Audio, Nawigacja & Elektronika
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 20th-April-2016, 15:41
  5. Najnowsza wersja aplikacji Infiniti InTouch wiesza się
    By misiektoja in forum Generalne Informacje i Pytania
    Odpowiedzi: 28
    Ostatni post / autor: 12th-May-2015, 22:43

Tagi dla tego tematu