Strona 5 z 20 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Poka? wyniki od 41 do 50 z 191

Temat: LPG - VQ35DE i VK45DE

Forumowy wyjadacz
    Do??czy?
    Feb 2011
    Mieszka w
    Węgorzewo
    Jeździ
    Mercedes GLE Coupe 350 diesel 2017, czarny,
    Podziękował
    99
    Otrzymał podziękowanie 14 raz/y

Domy?lnie

Ja taż uważam, że chęć oszczędzania to nic złego. W brew pozorom bogaci też oszczędzają choć tego nie widać bo mają wiecej! Co do wstawienia do diesla gazu, to ostatnio gdy byłem na przeglądzie instalacji w firmie produkującej staga, rozmawiałem o tym pomyśle. Jeżeli przy cenie ropy równej cenie benzyny zużycie(ropy) spada do poziomu wolnych obrotów a reszta to gaz, to już wychodzi prawie połowa kosztów. A instalacja nie może być droga gdyż gaz miesza się w kolektorze dolotowym. Sirtrojan tylko jak jest z gazowaniem 35??? Tam gdzie wstawiałe swoją instal. to niechętnie patrzą na te silniki, już dużo lepiej 45 dlatego też bardziej spoglądam w tym kierunku. Gazownicy mówią, że jest różnica jak 35 jest położona(wzdłóżnie,czy poprzecznie) ale do końca nikt mi nie udziela odpowiedzi. A patrząc na ogłoszenia z zachodu i południa Europy, 35 jest sporo zagazowanych! A-ha przy mnie człowiek umawiał się na zagazowanie MLa 5,5l z 2008 roku-STAG PREMIUM na dwóch parownikach-6tyś.zł.

FAN INFINITI - Admin & Wujek Dobra Rada Avatar sirtrojan
    Do??czy?
    Jan 2010
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    było: INFINITI FX35 '06 -> teraz Accord '08 2.0
    Podziękował
    280
    Otrzymał podziękowanie 325 raz/y

Domy?lnie

zakłądam że byłeś w Białymstoku?

W PL jest killu gaziarzy którzy potrafia dobrze zagazować 35. Niewdzięczny silnik bo łatwo go uszkodzić źle założoną instalacją. 45 to co innego, silnik nie do zdarcia.

Jak szukasz gazownika to mogę ci polecić dwa warsztaty - jeden w Krakowie a drugi koło Gliwic. W -wie jest jeszcze tym co niby się na tym zna ale jakoś mnie do siebie nie przekonał.
    Przeczytaj posty kolegi Dachy odnośnie instalacji bo sam miał trochę przygód po jej zamontowaniu. Cena 6k wydaje mi się byc odrobinę zawyżona. ok 5.5 k PLN to jest właściwa kwota przy dwóch parownikach i instalacji Stag 300 Premium/6
    pozdrawiam
    -Grzegorz-

__________________________________________________ _____________________________

SOLD : '06 Brillant Silver/Black | Tech | Sport | Touring | HF package |Sponsors: STILLEN: STB | COLD AIR INTAKE |Z-TUBE | MOTORDYNE: 5/16 ISO |PLENUM SPACER|GIANELLE: 20" Spidreos
    Teraz: Honda Accord Tourer '08 2.0 LPG Cobalt Blue oraz Volvo V70 '02 D5 165 KM .

Proszę kolegów z zadawanie pytań na forum publicznym a nie na PW.
    Problem, który znajdzie sie na forum szybciej doczeka się odpowiedzi i jednocześnie posłuży innym forumowiczom.

ADMINISTRATOR-FAN INFINITI Avatar Black
    Do??czy?
    Jan 2010
    Mieszka w
    WPR
    Jeździ
    G35 2003-Mazda Xedos 9
    Podziękował
    35
    Otrzymał podziękowanie 27 raz/y

Domy?lnie

Nie rozumiem o co chodzi z tym położeniem wzdłużnie czy poprzecznie?

Wie ktoś coś o tym?
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ▬▬ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ
    G35-RWD-Sedan-Manual-JWT Pop Charger-Hawk Brakes-Tinted Windows-19 inch rims-Ulter 2x90mm
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ▬▬ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ

Do??czy?
    Jan 2010
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    Podziękował
    280

Domy?lnie

tylko gazownicy wiedzą o co chodzi
    pozdrawiam
    -Grzegorz-

__________________________________________________ _____________________________

SOLD : '06 Brillant Silver/Black | Tech | Sport | Touring | HF package |Sponsors: STILLEN: STB | COLD AIR INTAKE |Z-TUBE | MOTORDYNE: 5/16 ISO |PLENUM SPACER|GIANELLE: 20" Spidreos
    Teraz: Honda Accord Tourer '08 2.0 LPG Cobalt Blue oraz Volvo V70 '02 D5 165 KM .

Problem, który znajdzie sie na forum szybciej doczeka się odpowiedzi i jednocześnie posłuży innym forumowiczom.

Forumowy wyjadacz
    Do??czy?
    Feb 2011
    Mieszka w
    Węgorzewo
    Jeździ
    Mercedes GLE Coupe 350 diesel 2017, czarny,
    Podziękował
    99
    Otrzymał podziękowanie 14 raz/y

Domy?lnie

Tak tylko oni wiedzą Chodzi o ułożenie silnika, nie wiem ale ponoć Murano i Quest mają w poprzek:-) ale czy są lepsze czy gorsze do zagazowania. Tajemnica gazowników. Jeszcze nie mam co gazować,gdy będę to i tak trochę bliżej tzn. w Białymstoku u producenta Staga.

Dopiero dołączylem Avatar DanPlut
    Do??czy?
    Apr 2011
    Mieszka w
    o/k Warszawy
    Jeździ
    NIssan 350Z
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 0 raz/y

Domy?lnie

Witam. Wybaczcie, że nie przywitam się w powitalni, ale nie mam Infiniti a moje zainteresowanie tym forum spowodowane jest chęcią zainstalowania LPG w Nissanie 350Z. Dostałem zaproszenie od jednego z forumowiczów. Widzę,że tutaj temat LPG w naszych silnikach nabiera tempa bo na forum nissana to by mnie ukatrupili z takim pomysłem :-) Borykam się z takim samym problemem, zakładać czy nie zakładać? Zawsze byłem wrogiem LPG, ale chyba czas to zmienić. Moim problemem jest też to, że nie robię jakoś drastycznie dużo kilometrów. Miesięcznie jakieś 1200 a rocznie zamknę się w 15000 km. Instalacja zwróciła by mi się po roku, ale myślę, że to i tak w miarę dobrze. Jestem z pod Warszawy strona Marek, prześledziłem trochę ten wątek i inne w google i wiem, że przewody muszą być 8mm a nie 6, dwa reduktory itd. ale cały czas nie mam konkretnego gazownika. Myślałem o warsztacie na ul. Słomianej w Wawie. Zakładali tam już w 5 FX-ach i jednym G35, facet nawet sensownie gadał. BRC 4300 zł a Landi Renzo 4500, ale bez dwóch reduktorów. Słyszałem o Białymstoku i Stag 300. Założyć chcę w przeciągu miesiąca, ale jeszcze nie wiem gdzie i co: czy Landi renzo, brc czy stag. Jak macie jakieś ciekawe namiary na instalatora albo jak instalacja będzie lepsza w silniku VQ to proszę podzielcie się tą wiedzą.
    Pozdrawiam

Do??czy?
    Jan 2010
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    Podziękował
    280

Domy?lnie

Witamy na forum naszego mniejszego zadziornego brata

Co do Słomianej bodajże kolega Smoła montował tam instalację. Może sie wypowie. Mój teściu też tam wrzucal Landi tyle ze do Pacyficy. Ich duży plus to to że są z W-wy!

Co do sterownika woobiście skłaniam się jakoś do Stag 300 Premium - 6 (montaż + Białym). Najlepiej zadzwonić do nich jako do producenta i porozmawiać co oni myślą na temat zagazowania Vq35DE i zapytać czy montowali juz ten sterownik w aucie o podobnej charakterystyce jak Z/G/FX.

Co do parownika podobno jeden daje radę - ja bym jednak nie oszczędzał i wsadził na wyrost czyli 2x jakiś mocny parownik reszta zestawu może być taka jak u kolegi Dachy.
    pozdrawiam
    -Grzegorz-

Dopiero dołączylem Avatar DanPlut
    Do??czy?
    Apr 2011
    Mieszka w
    o/k Warszawy
    Jeździ
    NIssan 350Z
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 0 raz/y

Domy?lnie

Cytat Napisa? sirtrojan Zobacz post
    Witamy na forum naszego mniejszego zadziornego brata

Co do Słomianej bodajże kolega Smoła montował tam instalację. Może sie wypowie. Mój teściu też tam wrzucal Landi tyle ze do Pacyficy. Ich duży plus to to że są z W-wy!

Co do sterownika woobiście skłaniam się jakoś do Stag 300 Premium - 6 (montaż + Białym). Najlepiej zadzwonić do nich jako do producenta i porozmawiać co oni myślą na temat zagazowania Vq35DE i zapytać czy montowali juz ten sterownik w aucie o podobnej charakterystyce jak Z/G/FX.

Co do parownika podobno jeden daje radę - ja bym jednak nie oszczędzał i wsadził na wyrost czyli 2x jakiś mocny parownik reszta zestawu może być taka jak u kolegi Dachy.
    Dzięki za powitanie. O Stagu może będę coś więcej wiedzieć bo się dowiedziałem ,że ktoś znajomy tam pracuje co prawda nie mój, ale kolegi. Słyszałem i czytałem o Stagu ten temat co mi linka przysłałeś i w sumie na wersje premium to tak trochę narzekali. Wersja premium ma możliwość włączenia korekty wtrysków, która ogólnie ponoć nie zadobrze się spisuje. Tak naprawdę to każda ma plusy i minusy ja bym się bardziej skłaniał ku Landi tak jak ma Dachy, ale już sam nie wiem. Cały czas do końca nie jestem przekonany, bo nie mam dobrego instalatora i może nie instalować, ale z drugiej strony autem chce mi się non stop jeździć a 900 zł na miesiąc trochę szarpie kieszeń.

Do??czy?
    Jan 2010
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    Podziękował
    280

Domy?lnie

Cytat Napisa? DanPlut Zobacz post
    Cały czas do końca nie jestem przekonany, bo nie mam dobrego instalatora i może nie instalować, ale z drugiej strony autem chce mi się non stop jeździć a 900 zł na miesiąc trochę szarpie kieszeń.
    Wielu tu jest do końca nie przekonanych - którzy jak by założyli instalację na początku przygody z już by im się zwróciła z nawiązką, tak że nawet na nowy silnik by starczyło
    Raczej nie ma co gdybać, zrobić mocny rekonesans, zadzwonic do producenta, porozmawiać albo wbić się na forum LPG i tam popytać!
    pozdrawiam
    -Grzegorz-

ADMINISTRATOR-FAN INFINITI Avatar Black
    Do??czy?
    Jan 2010
    Mieszka w
    WPR
    Jeździ
    G35 2003-Mazda Xedos 9
    Podziękował
    35
    Otrzymał podziękowanie 27 raz/y

Domy?lnie

Co do warsztatów montujących LPG powiem jedno NIE znajdziesz takiego który jest doskonały w 100%,śledzę temat i nawet gaziarze którzy jakby nie było są mistrzami w swoim fachu popełniają karygodne błędy,i to niestety zniechęca mnie do montażu.Skoro potrafią coś schrzanic z autem czyimś to mogą i z moim.

http://www.motogas.pl/prezentacja.html,ciekawe auta gazowali np Murano,może do nich podskoczę wybadać co i jak

Kolego "DanPlut" zapraszamy na zlot infiniti 16.IV na dachu GM,w końcu po rodzinie jesteśmy
    G35-RWD-Sedan-Manual-JWT Pop Charger-Hawk Brakes-Tinted Windows-19 inch rims-Ulter 2x90mm

Strona 5 z 20 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Podobne w?tki

1. VK45DE - obrócone panewki
    By Mammothpl in forum VK45DE - V8
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 15th-December-2016, 21:33
  2. Tuning VQ35de
    By Drzymek in forum VQ35DE
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 5th-November-2016, 13:16
  3. VK45DE gasnie
    By JANEK in forum VK45DE - V8
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 15th-May-2016, 13:33
  4. Charakterystyka VQ35DE
    By Piotrek in forum Generalne Informacje i Pytania
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 9th-November-2014, 19:14
  5. co użytkownicy myśla o LPG i inne offy z tematów LPG
    By Tomek g35c in forum Infiniti i paliwa konwencjonalne i alternatywne / LPG / Diesel
    Odpowiedzi: 34
    Ostatni post / autor: 3rd-April-2013, 17:32

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Nie mo?esz zak?ada? nowych tematów
  • Nie mo?esz pisa? wiadomo?ci
  • Nie mo?esz dodawa? za??czników
  • Nie mo?esz edytowa? swoich postów
  •