Tak jak pisałem u mnie też wypaliło kata, uboga mieszanka-wyższa temperatura.
Witam,
Troszkę zgłupiałem bo po podpięciu pod analizator spalin wykazuje, iż wszystko jest w idealnej normie. Sonda lambda za katalizatorem też pracuje normalnie. Jutro oddaje auto na cały dzień i zobaczymy.
niech przegonią auto porządnie a nie tylko 0-80 i jest ok.
Przy 180 tez powinno być ok.
pozdrawiam
-Grzegorz-
__________________________________________________ _____________________________
SOLD :
'06 Brillant Silver/Black | Tech | Sport | Touring | HF package |Sponsors: STILLEN: STB | COLD AIR INTAKE |Z-TUBE | MOTORDYNE: 5/16 ISO |PLENUM SPACER|GIANELLE: 20" Spidreos
Teraz: Honda Accord Tourer '08 2.0 LPGCobalt Blue oraz Volvo V70 '02 D5 165 KM .
Proszę kolegów z zadawanie pytań na forum publicznym a nie na PW.
Problem, który znajdzie sie na forum szybciej doczeka się odpowiedzi i jednocześnie posłuży innym forumowiczom.
Tak sobie przeglądam ten temat i zastanawia mnie jak tam w niektórych przypadkach wyglądają tłoki, skoro mieszanka za uboga, wypala katy...
Ostatnio edytowane przez Lukasz ; 23rd-January-2012 o 19:04 Powód: ort
__________________________________________________ __________________________________________________ ______________________________
G35x 06 sold
Nissan 300zx TT 90
Nissan Rouge SL 11 sold
Ford F550 12 sold
Ford F250 06 sold
Ford F250 00
Dodge Ram 1500 04
Nissan Leaf 14
G37x 13
Katalizator poszedł ale Na jeden stronie. Czesci z pierwszego wpadły do drugiego zapychajac go. Kawałki pokruszone widziałem i widać prze nie światło. Mowi ze gdyby poszło cos od podwyższonej temperatury to by sie stopilo i widać by oznaki ingerencji termicznej ( zdjęcia mam ale pisze na tel.). Drugi jest faktycznie nietknięty. Powiedzieli, że wyrzucą resztki i dzisiaj mi wszystko podlączą. Jeżeli auto nie jest w trybie awaryjnym będzie pracować prawidłowo.
więc Panowie,
Gazownicy mówią, że niemożliwe jest aby poszedł tylko jeden katalizator a drugi nie. Poza tym 1500 km to max co zrobiłem na gazie a to podobno stanowczo za mało
poniżej zdjęcia rozsypanego - nic nie jest posklejane, widać światło przez "siatke"
teraz pusty bez oznak "przepalenia"
oraz ten po prawej stronie nietknięty
auto chodzi idealnie na jednym pustym - nawet ma lepszą barwę dźwięku
jakieś wnioski?