Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Poka? wyniki od 61 do 70 z 143

Temat: Engine Serwis soon

Dopiero dołączylem
    Do??czy?
    Jun 2011
    Mieszka w
    Poznań
    Jeździ
    fx35,2003,szary
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 0 raz/y

Domy?lnie

Kolego Bajzel jak tobie pracuje instalacja gazowa bo masz straszie długie wezyki od wtryskiwaczy do cylindra.Ja w swoim mam wtryski pod kolektorem a wezyki maja 2-3cm.

FAN INFINITI - KLUBOWICZ Avatar BAJZEL
    Do??czy?
    Aug 2012
    Mieszka w
    Darłowo
    Jeździ
    INFINITI FX35, 2006, SOLD
    Podziękował
    34
    Otrzymał podziękowanie 74 raz/y

Domy?lnie

Powiem szczerze , ze ta instalacja wizualnie mnie dobija sam fakt , ze oslona silnika ( plastik ) sie juz nie mieścil... a dodam , że instalacj PRINSA jest i założona w niemczech i od strony technicznej bez zarzutu!! aczkolwiek nie ukrywam, ze za miesiac daje do przegladu caly ten junkers dziala jak powinien... bo osobiscie nie odczuwam jakis wiekszych spadkow mocy itd itp ... jak dla mnie jest tak jak byc powinno przełącza sie tak jak trzeba wciskam gaz to jedzie i wcale sie nie ociąga ale chce wlasnie zeby sprawdzili czy da sie zrobic przerobic tak by zakryć silnik ... tłumaczyli to , że biorąc pod uwagę , że to full sekwencja nie da sie zakryć no chyba ze wycinać otwory... zobaczymy jak bedzie z pewnościa to opisze...

-POZDRAWIAM -
    KAMIL

Dopiero dołączylem
    Do??czy?
    Jun 2011
    Mieszka w
    Poznań
    Jeździ
    fx35,2003,szary
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 0 raz/y

Domy?lnie

Zrobił bym ci fote jak mam, ale to wiaze sie ze zdjeciem pierwszej i drugiej czesci kolektora.Wedug mojego kolegi który istaluje tyko staga dlugosc wezyka od wtrysku do komory silnika ma znaczenie.

FAN INFINITI - KLUBOWICZ Avatar BAJZEL
    Do??czy?
    Aug 2012
    Mieszka w
    Darłowo
    Jeździ
    INFINITI FX35, 2006, SOLD
    Podziękował
    34
    Otrzymał podziękowanie 74 raz/y

Domy?lnie

No ja według LPGAZU w koszalinie a mają naprawde super opinie z reszta mozna sprawdzić w necie mam dobre 10 - 12 tys zł zainwestowane w instalacje i wg nich nie ma opcji , żeby zle działała... ale jak już mówiłem po powrocie z morza odstawiam do serwisu który konkretnie zajmuje się instalacjami PRINS ... jak tylko dostane odpowiedz co jest 5 to dam znać jeżeli powiedza , że skrócenie jest mozliwe i coś da z pewnością to zrobie poki co z technicznego punktu widzenia nie mamnajmniejszego powodu do obaw ani do złości bo wszystko gra i huczy

-POZDRAWIAM -
    KAMIL

Trochę już ogarniam Avatar panpierog
    Do??czy?
    Nov 2010
    Mieszka w
    Wrocław
    Jeździ
    FX50 S PREMIUM
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 2 raz w 1 Poście

Domy?lnie

Kolego BAJZEL, moja instalacja do fx45 jest całkowcie schowana pod maską. Wszystko jest tak jak było , a jej w ogóle nie widać. Filtry schowane są pod nadkolem. Jeżeli będziesz potrzebował mogę podesłac kilka zdjęć.

Mam problem również z komunikatem SES . Sirek pytałeś kilku osób czy mają LPG, proszę rozwiń ta myśl , a ja i tak w nowym roku podjadę pod komputer odczytać nr błędu.

Zauważyłem ostatnią jedną rzecz. Napompowałem wszystkie zimóweczki na 3.2 i po jakimś czasie zerkam w komputer pokładowy , a tam np. 3.0 3.1 2.9 i 3.3 . Mieliście kiedyś coś podobnego?

pozdrawiam

FAN INFINITI - KLUBOWICZ Avatar Tomek g35c
    Do??czy?
    Feb 2012
    Mieszka w
    Płock / Warszawa ;)
    Jeździ
    BMW520d,`11,gnojownik;G35Coupe'04 Sold, FX35'03 Sold, FX37S '09
    Podziękował
    254
    Otrzymał podziękowanie 42 raz/y

Domy?lnie

Cytat Napisa? panpierog Zobacz post
    Kolego BAJZEL, moja instalacja do fx45 jest całkowcie schowana pod maską. Wszystko jest tak jak było , a jej w ogóle nie widać. Filtry schowane są pod nadkolem. Jeżeli będziesz potrzebował mogę podesłac kilka zdjęć.

Mam problem również z komunikatem SES . Sirek pytałeś kilku osób czy mają LPG, proszę rozwiń ta myśl , a ja i tak w nowym roku podjadę pod komputer odczytać nr błędu.

Zauważyłem ostatnią jedną rzecz. Napompowałem wszystkie zimóweczki na 3.2 i po jakimś czasie zerkam w komputer pokładowy , a tam np. 3.0 3.1 2.9 i 3.3 . Mieliście kiedyś coś podobnego?

pozdrawiam
    W kwestii SES to tak ma z instalacją LPG że raz na jakiś czas pokazuje błąd... ponieważ pompka paliwa chodzi non stop nawet jak jedziesz na gazie... może wyskoczyć błąd cisnienia paliwa bo na wtryski nic nie idzie poza gazem... komputer skasuje błąd i bedzie OK...
    U mnie w FXsie też wyskakuje SES czasami i jakby nie chodził na jednym garku... po zalaniu do pełna paliwa temat znika i wszystko wraca samoistnie do stanu prawidłowego....
    Ciśnienie w oponkach to już inny temat ale u mnie jest to samo... maszynki mogą puszczać lub czujniki nie wystrojone... to bym olał... dopuki nie czujesz na kierownicy drgań wynikających z braku ciśnienia w kołach to jest OK a elektronice nie ma co ufać za bardzo... kiedyś tego nie było i ludzie jeździli i nic się nie działo...
    ... z Infiniti od 2009 roku ... i tak zostanie przynajmniej w części...

***SOLD***2004 G35c: WhiteMatWrapped; GreenLedsInsite ;DBA+Hawk; 17"EOMBlackPainted;Bodykit-front bumper , Plenum Spacer, CAI - K&N; CatBack - Stillen Replica 2x2,5'' ; CatOut; OSIRIS Re-map*** ***SOLD: 2003 FX35: DBA+RedStuff; 20"EOMGoldPainted***

***2009 FX37S Premium, WhiteLedsInsite: EOM *** t.b.c.***`11 BMW 520d - gnojowóz

Do??czy?
    Nov 2010
    Mieszka w
    Wrocław
    Jeździ
    FX50 S PREMIUM
    Podziękował
    0

Domy?lnie

za tydzien wstawiam auto pod komputer. SES pali mi sie ciągle, prawdopodobnie jest to błąd mówiący o filtrze węgla aktywnego. Za tydzień dokładnie sam to sprawdzę ale pytam już teraz czy ktoś miał z takim tematem styczność?

pozdrawiam

FAN INFINITI - Admin & Wujek Dobra Rada Avatar sirtrojan
    Do??czy?
    Jan 2010
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    było: INFINITI FX35 '06 -> teraz Accord '08 2.0
    Podziękował
    280
    Otrzymał podziękowanie 325 raz/y

Domy?lnie

filtr węgla aktywnego?
    jaki kod wychodzi???
    pozdrawiam
    -Grzegorz-

__________________________________________________ _____________________________

SOLD : '06 Brillant Silver/Black | Tech | Sport | Touring | HF package |Sponsors: STILLEN: STB | COLD AIR INTAKE |Z-TUBE | MOTORDYNE: 5/16 ISO |PLENUM SPACER|GIANELLE: 20" Spidreos
    Teraz: Honda Accord Tourer '08 2.0 LPG Cobalt Blue oraz Volvo V70 '02 D5 165 KM .

Proszę kolegów z zadawanie pytań na forum publicznym a nie na PW.
    Problem, który znajdzie sie na forum szybciej doczeka się odpowiedzi i jednocześnie posłuży innym forumowiczom.

Do??czy?
    Nov 2010
    Mieszka w
    Wrocław
    Jeździ
    FX50 S PREMIUM
    Podziękował
    0

Domy?lnie

dokładny kod będe znal dopiero za tydzień bo tak zostawię auto do analizy dlatego pytam wstępnie póki co .

Do??czy?
    Nov 2010
    Mieszka w
    Wrocław
    Jeździ
    FX50 S PREMIUM
    Podziękował
    0

Domy?lnie

Dziś znów ten sam problem. Komputer pokazal mi ikonke oraz mocno zapiszczał, po czym sprawdzając w komputerku stan cisnienia w oponach zanotowałem całkowity spadek jednej z nich. Chwilkę pojeździłem i po chwili było już więcej ale dalej mniej niz pozostałe, potem zmieniło się jeszcze w innym kole. Coś tu jest nie tak, rok temu pogoda również była zmienna ale czegoś takiego nigdy nie mialem. Chyba Pan wulkanizator się nie sprawdził.
    Napiszcie czy mieliście styczność z czymś takim. Zamierzam w tym tygodniu jechać do niego ale boje się,iż nawet jak mu wytłumaczę, że popełnił błąd , znów zrobi tak samo ...

Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Podobne w?tki

1. Engine Serwis Soon
    By Kenio79 in forum Generalne Informacje i Pytania
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 7th-June-2017, 00:29
  2. kontrolka service engine soon
    By sabi82 in forum Silnik i Skrzynia biegów
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 14th-July-2016, 22:30
  3. Odpowiedzi: 17
    Ostatni post / autor: 3rd-November-2014, 18:57