u mnie nie było oznaczeń ani na pudełku ani na tarczach była natomiast instrukcja osobno tak jak są u mnie założone to właśnie tak ma być
u mnie nie było oznaczeń ani na pudełku ani na tarczach była natomiast instrukcja osobno tak jak są u mnie założone to właśnie tak ma być
OK. Dobrze kiedy jest instrukcja.
pozdrawiam
-Grzegorz-
__________________________________________________ _____________________________
SOLD :
'06 Brillant Silver/Black | Tech | Sport | Touring | HF package |Sponsors: STILLEN: STB | COLD AIR INTAKE |Z-TUBE | MOTORDYNE: 5/16 ISO |PLENUM SPACER|GIANELLE: 20" Spidreos
Teraz: Honda Accord Tourer '08 2.0 LPGCobalt Blue oraz Volvo V70 '02 D5 165 KM .
Proszę kolegów z zadawanie pytań na forum publicznym a nie na PW.
Problem, który znajdzie sie na forum szybciej doczeka się odpowiedzi i jednocześnie posłuży innym forumowiczom.
niekoniecznie... wszystko zalezy od budowy tarczy. co wiecej - zazwyczaj widywałem nawiercane tarcze montowane odwrotnie jak u Ciebie.
http://www.zeckhausen.com/how_to_pro...all_rotors.htm
i w przypadku tarcz Rotorpros (przynajmniej tych moich) powinny one być zamontowane odwrotnie jak u kolegi quku.
Ostatnio edytowane przez sirtrojan ; 1st-April-2010 o 01:57 Powód: łączenie postów
U mnie tak to wyglada
![]()
__________________________________________________ __________________________________________________ ______________________________
G35x 06 sold
Nissan 300zx TT 90
Nissan Rouge SL 11 sold
Ford F550 12 sold
Ford F250 06 sold
Ford F250 00
Dodge Ram 1500 04
Nissan Leaf 14
G37x 13
Seba była w pudełku instrukcja? albo jakiś opis?
przypomina mi sie post typa co założył odwrotnie tarcze i po 1 roku zamienił miejscami - jak sam napisał hamował 2 x lepiej po zamianie hehe
pozdrawiam
-Grzegorz-
__________________________________________________ _____________________________
SOLD :
'06 Brillant Silver/Black | Tech | Sport | Touring | HF package |Sponsors: STILLEN: STB | COLD AIR INTAKE |Z-TUBE | MOTORDYNE: 5/16 ISO |PLENUM SPACER|GIANELLE: 20" Spidreos
Teraz: Honda Accord Tourer '08 2.0 LPGCobalt Blue oraz Volvo V70 '02 D5 165 KM .
Proszę kolegów z zadawanie pytań na forum publicznym a nie na PW.
Problem, który znajdzie sie na forum szybciej doczeka się odpowiedzi i jednocześnie posłuży innym forumowiczom.
kolega Jakob_USA ma akurat tak jak i ja mam tylko na zdjęciu u mnie jest lewe koło a Jakoba_USA prawe, a kolega Schiru oczywiście załączył instrukcję ale akurat moje założone są zgodnie i z tą instrukcją
Ja mam tak samo jak Kuba.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ▬▬ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ
G35-RWD-Sedan-Manual-JWT Pop Charger-Hawk Brakes-Tinted Windows-19 inch rims-Ulter 2x90mm▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ▬▬ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ
no spoko:-) z tego co wiem (i co wynika z linkowej instrukcji) kierunek montażu tarcz wytycza wewnętrzne "żebrowanie" tarczy, a nie jest zewnętrzny wygląd. i z tego co widzę to Rotorprosy powinny być montowane odwrotnie jak u Was.
a tu ciekawosta: http://www.m5board.com/vbulletin/e60...-question.html inny kierunek tarczy z przodu auta, a inny z tyłu...![]()