połowicznie![]()
połowicznie![]()
pozdrawiam
-Grzegorz-
__________________________________________________ _____________________________
SOLD :
'06 Brillant Silver/Black | Tech | Sport | Touring | HF package |Sponsors: STILLEN: STB | COLD AIR INTAKE |Z-TUBE | MOTORDYNE: 5/16 ISO |PLENUM SPACER|GIANELLE: 20" Spidreos
Teraz: Honda Accord Tourer '08 2.0 LPGCobalt Blue oraz Volvo V70 '02 D5 165 KM .
Proszę kolegów z zadawanie pytań na forum publicznym a nie na PW.
Problem, który znajdzie sie na forum szybciej doczeka się odpowiedzi i jednocześnie posłuży innym forumowiczom.
Fajnie ze to tylko takie usterki wystepuja jak narazie w naszych autach
__________________________________________________ __________________________________________________ ______________________________
G35x 06 sold
Nissan 300zx TT 90
Nissan Rouge SL 11 sold
Ford F550 12 sold
Ford F250 06 sold
Ford F250 00
Dodge Ram 1500 04
Nissan Leaf 14
G37x 13
Witam
Troszkę pojeździłem (z dokręconym do końca korkiemi znów pojawił się błąd. Poniżej screen .
dzieki za pomoc
![]()
Przyczyną może być "EVAP canister vent control valve". Cały ten zbiornik EVAP jest za tylnym, prawym kołem (w G, przypuszczam że w FX będzie podobnie) tam też jest ten zaworek. Dostęp od spodu z podnośnika. Polecam serwis, bo jest pod maską złącze diagnostyczne do sprawdzenia tego całego systemu.
Dzięki Lukasz
miałeś coś takiego w swoim G ?
Może ma ktoś jeszcze ma jakiś pomysł na diagnozę
dzięki
Witam
dziś w moim FX pojawiła się nowa ciekawa rzecz. Już jakiś czas poruszam się autem z wyżej opisanym błędem (nieszczelność par paliwa) i ostatnio o tak o w trakcie jazdy zapaliły się nagle lampki:
-SLIP, AWD, VDC OFF, ABS.
Po zgaszeniu silnika i zapaleniu jeszcze raz lampki zniknęły. Stalo mi się to już dwa razy i nie wiem co jest na rzeczy![]()
Oczywiście przyciski VDC itd nie były włączone, więc to nie miało na pewno żadnego wpływu.
Z góry dzięki za radę.
pozdrawiam
tez tak czasem miałem.
problem w tym ze jak masz ten komunikat to nie włączysz np. tempomatu - a to juz irytuje :/
przyczyna ? sprawdz klocki, stan poziomu hamulcowego albo jak ktoś kiedyś zauważył bodajże ... MAF sensor.
pozdrawiam
-Grzegorz-
__________________________________________________ _____________________________
SOLD :
'06 Brillant Silver/Black | Tech | Sport | Touring | HF package |Sponsors: STILLEN: STB | COLD AIR INTAKE |Z-TUBE | MOTORDYNE: 5/16 ISO |PLENUM SPACER|GIANELLE: 20" Spidreos
Teraz: Honda Accord Tourer '08 2.0 LPGCobalt Blue oraz Volvo V70 '02 D5 165 KM .
Problem, który znajdzie sie na forum szybciej doczeka się odpowiedzi i jednocześnie posłuży innym forumowiczom.
U nas jest podobnie jak w Maximachzrobilem jak pan na filmiku proponowal i problem zniknal
http://www.youtube.com/watch?v=PHbZwil1lMo
__________________________________________________ __________________________________________________ ______________________________
G35x 06 sold
Nissan 300zx TT 90
Nissan Rouge SL 11 sold
Ford F550 12 sold
Ford F250 06 sold
Ford F250 00
Dodge Ram 1500 04
Nissan Leaf 14
G37x 13
Dziś rano zauważyłem że zapalily mi się kontroli vdc slip oraz engine service soon.Jak lipa to po całości
sprawdź poziom płynu hamulcowego i stan klocków.
pozdrawiam
-Grzegorz-
SOLD :