Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni
Poka? wyniki od 81 do 90 z 109

Temat: Przerobka swiatel

FAN INFINITI - KLUBOWICZ Avatar butrym81
    Do??czy?
    Oct 2011
    Mieszka w
    CIN
    Jeździ
    BYŁO:Infinicja fx35 /06, Jest FX30dS
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 12 raz/y

Domy?lnie

Cytat Napisa? sirtrojan Zobacz post

Tomek nie przestawią ci lamp na asymetryczne - wynika to z budowy klosza/odbłyśnika
    Można lekko na mocowaniach "doregulować" kierunek świecenia aby mieścił się w normie. Najlepiej jak diagnosta sam to zrobi(za opłatą) to nie bedzie miał problemu z podbiciem.
    Co do spryskiwaczy to czytałem że w nowo produkowanych autach są montowane żarniki xenonowe do których nie potrzeba sprysku, ale one mają jak dobrze pamiętam słabsze światło i niższą temp.

FAN INFINITI - Admin & Wujek Dobra Rada Avatar sirtrojan
    Do??czy?
    Jan 2010
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    było: INFINITI FX35 '06 -> teraz Accord '08 2.0
    Podziękował
    280
    Otrzymał podziękowanie 325 raz/y

Domy?lnie

czyli co - zdejmie zderzak i odchyli ci prawą lampę w górę/w prawo? poluzuje odbłyśnik albo mocowanie palnika xenonowego ?
    pozdrawiam
    -Grzegorz-

__________________________________________________ _____________________________

SOLD : '06 Brillant Silver/Black | Tech | Sport | Touring | HF package |Sponsors: STILLEN: STB | COLD AIR INTAKE |Z-TUBE | MOTORDYNE: 5/16 ISO |PLENUM SPACER|GIANELLE: 20" Spidreos
    Teraz: Honda Accord Tourer '08 2.0 LPG Cobalt Blue oraz Volvo V70 '02 D5 165 KM .

Proszę kolegów z zadawanie pytań na forum publicznym a nie na PW.
    Problem, który znajdzie sie na forum szybciej doczeka się odpowiedzi i jednocześnie posłuży innym forumowiczom.

FAN INFINITI - KLUBOWICZ Avatar kmn
    Do??czy?
    Jan 2014
    Mieszka w
    Gdańsk
    Jeździ
    jest fx 50S black było fx50S white, fx35 Igen
    Podziękował
    12
    Otrzymał podziękowanie 11 raz/y

Domy?lnie

Postanowiłem pojechać na okręgową stację diagnostyczną i sprawdzić jak się sprawy mają. Pokazuję papier od policjanta. Diagnosta sprawdza, mierzy, ogląda robi zdjęcia lamp i pomiarów... myślę sobie kurde zaraz z NASA się polączy hehe.
    Wypisuje dokumenty, a ja cały czas nie wiem jak to się skończy dla mnie... Ale oto YES YES YES
    Wszystko jest ok!!!Infi jest ok!!!

Diagnosta gość bardzo w porządku, powiedział, że światła świecą trochę inaczej niż auta europejskie ALE to jest auto Japan i ma prawo tak świecić, powiedział, że niektóre auta tak świecą np honda. Podrukował mi zdjęcia wraz z pismem, pieczątek nastawiał, podpisał się niczym prezydent piórem Powiedział, że policjant się czepiał, bo wszycho łokej

Zapytałem, czy nie przeszkadza, że na kloszu Japan napisane, bo policeman coś burczał. Diagnosta: Przecież w Japan wyprodukowane, mieli dla niego "POLSKA"napisać?

Jeszcze byłem dziś w zakładzie gdzie reflektory zmieniają (właściciel zna się na robocie, chwilkę z nim pogadałem http://www.reflektory.gda.pl/ ) i właściciel powiedział, że niedawno była u niego klientka z tym samym problemem co ja "brak homologacji europejskiej" i też w Sopocie ją złapali.

Uważajcie zatem jak przez Sopotkowo będziecie jechali bo grasuje tam policyjny Renegat

Chłopaki dziękuję Wszystkim za wypowiedzi, słowa wsparcia i zapraszam na Spota w Trójmieście z obowiązkowym przejazdem przez Sopot

Pozdrowienia
    Krzyskiek
    black & white

FAN INFINITI - KLUBOWICZ
    Do??czy?
    Sep 2012
    Mieszka w
    Toruń
    Jeździ
    M37S '10, EX37 '10, Toyota Supra '91, Maserati 4200 GT '03
    Podziękował
    85
    Otrzymał podziękowanie 91 raz/y

Domy?lnie

To może warto pogrzebać głębiej i następnym razem rzucić policjantowi jakimś paragrafem, żeby się odp...

Aż ruszyłem specjalnie zadek i poszedłem do swojego samochodu. U mnie na kloszach przednich lamp nie ma żadnych znaczków - ani Japan, ani E. Samochód w specyfikacji europejskiej. Jak udowodnię zatem przy kontroli, że mam dobre światła. Przecież dokładnie taki sam samochód mogłem ściągnąć z US i tylko zegary wymienić na EU. W dowodzie rejestracyjnym nic nie wskazuje na to, że samochód jest wyprodukowany na EU - w VIN miejsce produkcji to Japan.

Jakaś paranoja. W podobnej dyskusji uczestniczyłem kilka lat temu i też sprawdzałem swój ówczesny samochód. Moja Honda Accord też nie miała żadnych znaczków na lampach, a przecież to też mogła by być Acura śćiągnięta ze stanów ze zmienionymi znaczkami na karoserii.

GRILL MASTER CHIEF Avatar slepy62
    Do??czy?
    Sep 2010
    Mieszka w
    Wieś pod WAWĄ
    Jeździ
    INFINITI Q50S HYBRID SPORT UPPER AWD MY17 Graphite Shadow / Graphite Leather + Q30
    Podziękował
    154
    Otrzymał podziękowanie 564 raz/y

Domy?lnie

Cytat Napisa? grabba Zobacz post
    To może warto pogrzebać głębiej i następnym razem rzucić policjantowi jakimś paragrafem, żeby się odp...

Aż ruszyłem specjalnie zadek i poszedłem do swojego samochodu. U mnie na kloszach przednich lamp nie ma żadnych znaczków - ani Japan, ani E. Samochód w specyfikacji europejskiej. Jak udowodnię zatem przy kontroli, że mam dobre światła. Przecież dokładnie taki sam samochód mogłem ściągnąć z US i tylko zegary wymienić na EU. W dowodzie rejestracyjnym nic nie wskazuje na to, że samochód jest wyprodukowany na EU - w VIN miejsce produkcji to Japan.

Jakaś paranoja. W podobnej dyskusji uczestniczyłem kilka lat temu i też sprawdzałem swój ówczesny samochód. Moja Honda Accord też nie miała żadnych znaczków na lampach, a przecież to też mogła by być Acura śćiągnięta ze stanów ze zmienionymi znaczkami na karoserii.
    Możesz poprosić w Serwisie żeby Ci dali kopię Świadectwa Homologacji (po nieznacznych problemach z zarejestrowaniem - w Wydz. Kom. zażądali oryginał lub potwierdzoną kopię / wożę ksero w aucie w skrytce), ale w sumie - masz też książkę gwarancyjną na EU - a w niej o ile się nie mylę jest numer Ś.H. ...
    Pozdrawiam Irek

sold :
    - FX30dS PREMIUM MY10
    - Q50 HYBRID AWD PREMIUM UPPER MY14

Proszę kolegów o zadawanie pytań na forum publicznym a nie na PW.
    Problem, który znajdzie sie na forum szybciej doczeka się odpowiedzi i jednocześnie posłuży innym forumowiczom.

Dopiero dołączylem
    Do??czy?
    Apr 2015
    Mieszka w
    Wroclaw/Miami
    Jeździ
    fx35
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 0 raz/y

Domy?lnie

witam jestem tu nowy ale mialem duzo aut z Usa , nie w wszystkich przerabialem swiatla ze wzgledu na koszta ..
    wg. mnie najlepszym rozwiazaniem jak juz spoka nas niemile spotkanie z niebieskimi to mowic ze nie ma sie dowodu rejestracyjnego taki brak to 50 zl i chyba bez punktow , na pewno to tansze niz przeglad + stracony czas
    zadnych innych konsekwencji nie ma
    mialem taka sytuacje juz z 4 razy
    pozdr

FAN INFINITI - KLUBOWICZ Avatar zajac01
    Do??czy?
    Apr 2014
    Mieszka w
    Sulejówek
    Jeździ
    INFINITI FX35 2004 RWD BiFuel 20''
    Podziękował
    32
    Otrzymał podziękowanie 34 raz/y

Domy?lnie

Hehe, w tym szaleństwie jest metoda tylko jeszcze trzeba mieć kogoś w SKP przymykającego na pewne rzeczy oko, bo z doświadczenia wiem, że coraz trudniej z przeglądami. A stratę dowodu z powodu czerwonych kierunków przerabiałem niewiele ponad pół roku temu.

Dopiero dołączylem
    Do??czy?
    Apr 2015
    Mieszka w
    Wroclaw/Miami
    Jeździ
    fx35
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 0 raz/y

Domy?lnie

no wlasnie nie
    jak nie masz dowodu nie moga ci go zabrc i tyle
    kosztuje cie to 50 zl i koniec kiedys bylo tak ze mogli wtedy zlawetowac auto teraz nie moga
    a robienie pregladu bez wymiany lamp jest coraz trudniejsze bo wyjedziesz za brame zatrzyma cie niebieski ma gosc od przegladow prewalone , ty mozesz byc oskarzony o lapownictwo ogolnie masa problemow ..
    nie spominajac o kosztach przegladu , dojadu czasie itp
    p.s. zawsze mam ze soba ubezpieczenie ...

FAN INFINITI - KLUBOWICZ Avatar zajac01
    Do??czy?
    Apr 2014
    Mieszka w
    Sulejówek
    Jeździ
    INFINITI FX35 2004 RWD BiFuel 20''
    Podziękował
    32
    Otrzymał podziękowanie 34 raz/y

Domy?lnie

Na jakiej podstawie nie mogą zholować? Zerknij na art.130a KD, tam jasno określone, że za brak przy sobie dokumentów uprawniających do kierowania pojazdem mogą go odholować. Trafisz na służbiste i nie ma gadki. Mi w kwit wpisał ''zagrożenie dla bezpieczeństwa w ruchu drogowym'' przez czerwone kierunkowskazy.
    O przeglądzie właśnie to napisałem, jest coraz trudniej, więc tak naprawę wymiana/przeróbka świateł to kwestia czasu.

Stan prawny kwiecień 2015

http://kodeks-drogowy.org/kontrola-r...innych-organow

Trochę już ogarniam Avatar Casian
    Do??czy?
    Jan 2014
    Mieszka w
    Warmia-Mazury
    Jeździ
    Był FX35, 06', Czarny. FX35 06' Sport a teraz FX30dS 11'
    Podziękował
    5
    Otrzymał podziękowanie 3 raz/y

Domy?lnie

Koszt przeróbki do kosztu auta jest na tyle mały, że zabawa w kotka i myszkę chyba do końca się nie opłaca? Nie chciałbym być w sytuacji gdzie faktycznie ktoś w wyniku kolizji powie że źle odczytał moje intencje bo nie zauważył kierunku...itp itd.

Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni

Podobne w?tki

1. Odpowiedzi: 54
    Ostatni post / autor: 8th-December-2017, 08:33
  2. Xenon24-przerobka świateł.
    By Black in forum Usługi
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 8th-May-2017, 17:38
  3. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 14th-January-2017, 12:45
  4. linia swiatel
    By linkintiger in forum Oświetlenie