Strona 9 z 20 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Poka? wyniki od 81 do 90 z 191

Temat: LPG - VQ35DE i VK45DE

FAN INFINITI - Admin & Wujek Dobra Rada Avatar sirtrojan
    Do??czy?
    Jan 2010
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    było: INFINITI FX35 '06 -> teraz Accord '08 2.0
    Podziękował
    280
    Otrzymał podziękowanie 325 raz/y

Domy?lnie

Wiem że blisko nie jest ale zamontowałbym w Białymstoku w Stagu.
    pozdrawiam
    -Grzegorz-

__________________________________________________ _____________________________

SOLD : '06 Brillant Silver/Black | Tech | Sport | Touring | HF package |Sponsors: STILLEN: STB | COLD AIR INTAKE |Z-TUBE | MOTORDYNE: 5/16 ISO |PLENUM SPACER|GIANELLE: 20" Spidreos
    Teraz: Honda Accord Tourer '08 2.0 LPG Cobalt Blue oraz Volvo V70 '02 D5 165 KM .

Proszę kolegów z zadawanie pytań na forum publicznym a nie na PW.
    Problem, który znajdzie sie na forum szybciej doczeka się odpowiedzi i jednocześnie posłuży innym forumowiczom.

Dopiero dołączylem
    Do??czy?
    Apr 2011
    Mieszka w
    Lublin
    Jeździ
    fx45, 2003, peugeot 307 1.6
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 0 raz/y

Domy?lnie

nie wiem jak jest z 45 jesli chodzi o gaz?? kumpel mi mowil ze oni sa godni polecenia: AUTO GAZ Adam Rogowski to jest niedaleko lublina

Do??czy?
    Jan 2010
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    Podziękował
    280

Domy?lnie

lukasz poszukaj na forach LPG - tam są działy o polecanych gazownikach i o druciarzach. Na pewno znajdziesz jakiegoś koło Lublina.
    pozdrawiam
    -Grzegorz-

__________________________________________________ _____________________________

SOLD : '06 Brillant Silver/Black | Tech | Sport | Touring | HF package |Sponsors: STILLEN: STB | COLD AIR INTAKE |Z-TUBE | MOTORDYNE: 5/16 ISO |PLENUM SPACER|GIANELLE: 20" Spidreos
    Teraz: Honda Accord Tourer '08 2.0 LPG Cobalt Blue oraz Volvo V70 '02 D5 165 KM .

Problem, który znajdzie sie na forum szybciej doczeka się odpowiedzi i jednocześnie posłuży innym forumowiczom.

bolek
    Gość

Domy?lnie

A czy ktoś z Was słyszał o firmie "Czakram" z Tarnowa ? Z tego co czytałem są polecani na forum Pacyfki, szczególnie przy silnikach 4,0l. Wydaje mi się że montują instalacje BRC.

Dopiero dołączylem
    Do??czy?
    Jul 2011
    Mieszka w
    Wroclaw
    Jeździ
    Infiniti FX 35 2005 czarny
    Podziękował
    0

Domy?lnie No to chyba powinienem coś napisać

Mam Infiniti FX35 od 4,5 roku. Rocznik 2005, kupiony na początku 2007 r od pierwszego właściciela. Ależ to była frajda na początku, ehhh te spojrzenia. Ale do rzeczy. Gaz założyłem niemal od razu i do tej pory na nim jeżdżę. Chyba najdłuższy tu staż. I ...... nic się nie dzieje. Rurkę tylko za parę złotych wydechową od Audi A8 założyłem po 3 latach , bo tamtą trochę zżarło . Regularne przeglądy i tyle. Zrobiłem na gazie ok. 100 tys km.
    Montaż w Eko-Alma . Byli w Radwanicach, teraz są w Oławie. Nawet wyszła im robota.

Do??czy?
    Jan 2010
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    Podziękował
    280

Domy?lnie

Gratulki kolego.
    Zapraszamy do powitalni

i będę miał dylemat.
    czy to spam czy nie ?
    pozdrawiam
    -Grzegorz-

Forumowy wyjadacz
    Do??czy?
    Feb 2011
    Mieszka w
    Węgorzewo
    Jeździ
    Mercedes GLE Coupe 350 diesel 2017, czarny,
    Podziękował
    99
    Otrzymał podziękowanie 14 raz/y

Domy?lnie

I tak dalej. Chcę jak najwięcej czytać o gazie w Fxach. Może jeszcze ktoś?

ADMINISTRATOR-FAN INFINITI Avatar Black
    Do??czy?
    Jan 2010
    Mieszka w
    WPR
    Jeździ
    G35 2003-Mazda Xedos 9
    Podziękował
    35
    Otrzymał podziękowanie 27 raz/y

Domy?lnie

Cytat Napisa? Wroclawianin Zobacz post
    Mam Infiniti FX35 od 4,5 roku. Rocznik 2005, kupiony na początku 2007 r od pierwszego właściciela. Ależ to była frajda na początku, ehhh te spojrzenia. Ale do rzeczy. Gaz założyłem niemal od razu i do tej pory na nim jeżdżę. Chyba najdłuższy tu staż. I ...... nic się nie dzieje. Rurkę tylko za parę złotych wydechową od Audi A8 założyłem po 3 latach , bo tamtą trochę zżarło . Regularne przeglądy i tyle. Zrobiłem na gazie ok. 100 tys km.
    Montaż w Eko-Alma . Byli w Radwanicach, teraz są w Oławie. Nawet wyszła im robota.
    Jaką masz instalkę i co z luzami zaworowymi,co jaki czas kontrolujesz?
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ▬▬ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ
    G35-RWD-Sedan-Manual-JWT Pop Charger-Hawk Brakes-Tinted Windows-19 inch rims-Ulter 2x90mm
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ▬▬ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ

Dopiero dołączylem
    Do??czy?
    Jul 2011
    Mieszka w
    Wroclaw
    Jeździ
    Infiniti FX 35 2005 czarny
    Podziękował
    0

Domy?lnie

Cytat Napisa? Black Zobacz post
    Jaką masz instalkę i co z luzami zaworowymi,co jaki czas kontrolujesz?

Prawdę powiedziawszy nie wiem o czym piszesz ? Luzy zaworowe ? Zadzwoń do Eko-Almy i spytaj ich o to. Ja się nie znam.
    Robię regularnie przeglądy co 15 tys km i jest ok. Mogę dodać, że mój brat również ma instalację w FX od 4 lat i też wszystko pracuje jak w zegarku.
    Jako ciekawostkę dopiszę, że na gazie mam jeszcze w firmie Dodge RAM oraz autko żony Lexus RX i też na gazie.
    Wszystkie pracują na BRC i bez żadnych zgrzytów. Palą od 13 l (Lexus) przez 16-18 l (Infiniti) do 20-22 l (Dodge Ram).
    Przekładając to na cenę np. ropki takie auta o mocy dobrze ponad 200 KM powinny palić 7-11 l ropy. Nieosiągalne !!!!!!

P.S.
    Moja żonka stwierdziła, że nie chce już innego auta . Kamera cofania (ułatwia jej życie) , TV (ułatwia życie dzieciom) , jej zadowolenie (ułatwia życie moje ) i tyle wystarczy za komentarz. Co do Infiniti , powiem krótko, jazda nim powoduje, że relaksuję się nawet w pracy ))) Cokolwiek by to znaczyło.

GRILL MASTER CHIEF Avatar slepy62
    Do??czy?
    Sep 2010
    Mieszka w
    Wieś pod WAWĄ
    Jeździ
    INFINITI Q50S HYBRID SPORT UPPER AWD MY17 Graphite Shadow / Graphite Leather + Q30
    Podziękował
    154
    Otrzymał podziękowanie 564 raz/y

Domy?lnie

Cytat Napisa? Wroclawianin Zobacz post
    Przekładając to na cenę np. ropki takie auta o mocy dobrze ponad 200 KM powinny palić 7-11 l ropy. Nieosiągalne !!!!!!
    FX30d - przy dosyć dynamicznej jeździe po mieście spala ok. 10,5 - 11 litrów ropy - czyli osiągalne przy 240 KM ...
    Pozdrawiam Irek

sold :
    - FX30dS PREMIUM MY10
    - Q50 HYBRID AWD PREMIUM UPPER MY14

Proszę kolegów o zadawanie pytań na forum publicznym a nie na PW.

Strona 9 z 20 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Podobne w?tki

1. VK45DE - obrócone panewki
    By Mammothpl in forum VK45DE - V8
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 15th-December-2016, 21:33
  2. Tuning VQ35de
    By Drzymek in forum VQ35DE
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 5th-November-2016, 13:16
  3. VK45DE gasnie
    By JANEK in forum VK45DE - V8
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 15th-May-2016, 13:33
  4. Charakterystyka VQ35DE
    By Piotrek in forum Generalne Informacje i Pytania
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 9th-November-2014, 19:14
  5. co użytkownicy myśla o LPG i inne offy z tematów LPG
    By Tomek g35c in forum Infiniti i paliwa konwencjonalne i alternatywne / LPG / Diesel
    Odpowiedzi: 34
    Ostatni post / autor: 3rd-April-2013, 17:32

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Nie mo?esz zak?ada? nowych tematów
  • Nie mo?esz pisa? wiadomo?ci
  • Nie mo?esz dodawa? za??czników
  • Nie mo?esz edytowa? swoich postów
  •