Witam , samochód świeżo sprowadzony z USA . Bez uszkodzenia . Kupiłem klona konsultacje ale nie wiem od czego zacząć . Tych błędów nie da się wykasować z pamięci
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Witam , samochód świeżo sprowadzony z USA . Bez uszkodzenia . Kupiłem klona konsultacje ale nie wiem od czego zacząć . Tych błędów nie da się wykasować z pamięci
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
C1138 - A malfunction is detected in direct adaptive steering system.
C1A2B - An abnormal condition occurs with electrically-driven intelligent brake unit
B2512 - Direct Adaptive Steering malfunction signal is received from the steering force control module.
C1A70 - Malfunction is detected in ABS actuator and electric unit (control unit) system.
C1A75 - Malfunction is detected in the direct adaptive steering system.
C1B90 - A malfunction is detected in direct adaptive steering system.
Wykonać samo-diagnostykę układu DAST 1, DAST2 i EPS/DAST 3. Czyli odpalić i pokręcić kierownicą, ew. rozpędzić się do ok 50km/h i przeskanować jeszcze raz. Sprawdzić czy się zgłaszają te moduły na szynie CAN.
Coś mało tych kodów. Zrób zdjęcie zegarów. Na zdjęciach zegarów z twojej aukcji świeci się lampka od ukł. wspomagania, ale brak kodów błędów z tego układu w twoim odczycie.
Czym skanujesz bo widzę VX managera?
Ostatnio edytowane przez wlaziu ; 8th-May-2025 o 21:19
mam podobne błędy - czy znasz ich przyczynę
[QUOTE=samsung12;101492]Był uszkodzony jeden das
check engine swiecił się ? Bo w sumie consul nie wywala błędu w braku komunikacji z modułami DAS