Poka? wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Infiniti 3.5, 5.0, 5.6 --> lexus 5.0

FAN INFINITI - KLUBOWICZ Avatar lukasz32
    Do??czy?
    Aug 2014
    Mieszka w
    Częstochowa
    Jeździ
    FX50s + RC-F + CT200h "F"
    Podziękował
    59
    Otrzymał podziękowanie 118 raz/y

Domy?lnie Infiniti 3.5, 5.0, 5.6 --> lexus 5.0

Cześć. Po blisko 11 latach przygody z infiniti sprzedałem ostatnie i przesiałem się na lexusa RCF 5.0 V8 dłubniętego na blisko 500hp.
    Cóż, będzie mi brakować szczególnie brzydala fx50, który był bardzo uniwersalnym autem z ładnym, jasnym wnętrzem.
    Poniżej zdjęcie kompletu użytkowanego przez ostatnie 11 lat. RCF to taki kompromis i wypadkowa całej szóstki.

Attached Images Attached Images
    Było: G35c revup + M56s + FX50s + corvette C6 GS + corvette C7.
    Jest: lexus ct200h + lexus RC-F.

FAN INFINITI - KLUBOWICZ Avatar Maxx
    Do??czy?
    Feb 2017
    Mieszka w
    Jaworzno
    Jeździ
    Q50s 2.0t 2016 Malbec Bl/ Nissan370z
    Podziękował
    117
    Otrzymał podziękowanie 130 raz/y

Domy?lnie

Przefajne auto !!!

U nas tez zawitał Lexus w wersji emeryckiej prawie bez silnika .. czyli ES 300h
    Jeśli miałbym porównac plusy i minusy to na pierwszy plan wychodzi nieporównywalnie wiekszy komfort w lexie , jakość i estetyka wykonania wnętrza , fantastyczne zawieszenie komfortowe a jednocześnie niewiarygodnie stabilne na ostrych zakretach , na dodatek samochód jest praktycznie niewrażliwy na wiatr przy predkościach autostradowych . E-CVT po poprawkach konstrukcyjnych z 2021-2023 bez negatywnych uwag , znacznie wiekszy bagażnik niż w Q50 . Czesto pokonujemy dziennie ponad 1000km i na takie długie dystanse jest to samochód znakomity cichy komfortowy i pali 6,2-6,4 l/100km przy predkości 130km wiec koszty podrozy njewielkie
    najwiekszymi minusami lexa to rachityczny naped 300h i system multimedialny który jest gorzej niż beznadziejny

A Infi ? fajna dynamika jazdy , mój ukochany naped na tył , wygodniejsze fotele i fantastyczny system multimedialny z 2 niezależnymi ekranami i centralnym manipulatorem , zmiana charakterystyki układu kierowniczego w trybie sport i personal
    tylko ten hałas ...

FAN INFINITI - KLUBOWICZ Avatar lukasz32
    Do??czy?
    Aug 2014
    Mieszka w
    Częstochowa
    Jeździ
    FX50s + RC-F + CT200h "F"
    Podziękował
    59
    Otrzymał podziękowanie 118 raz/y

Domy?lnie

Cytat Napisa? Maxx Zobacz post
    Przefajne auto !!!

U nas tez zawitał Lexus w wersji emeryckiej prawie bez silnika .. czyli ES 300h
    Jeśli miałbym porównac plusy i minusy to na pierwszy plan wychodzi nieporównywalnie wiekszy komfort w lexie , jakość i estetyka wykonania wnętrza , fantastyczne zawieszenie komfortowe a jednocześnie niewiarygodnie stabilne na ostrych zakretach , na dodatek samochód jest praktycznie niewrażliwy na wiatr przy predkościach autostradowych . E-CVT po poprawkach konstrukcyjnych z 2021-2023 bez negatywnych uwag , znacznie wiekszy bagażnik niż w Q50 . Czesto pokonujemy dziennie ponad 1000km i na takie długie dystanse jest to samochód znakomity cichy komfortowy i pali 6,2-6,4 l/100km przy predkości 130km wiec koszty podrozy njewielkie
    najwiekszymi minusami lexa to rachityczny naped 300h i system multimedialny który jest gorzej niż beznadziejny

A Infi ? fajna dynamika jazdy , mój ukochany naped na tył , wygodniejsze fotele i fantastyczny system multimedialny z 2 niezależnymi ekranami i centralnym manipulatorem , zmiana charakterystyki układu kierowniczego w trybie sport i personal
    tylko ten hałas ...
    Kolega do kawiarni podjeżdża takim białym ESem, bardzo ładny. Lexus to lexus, nazwa sama się broni Multimediów nie używam, ale mam nagłośnienie ML ~800W i na CD dobrze gra choć zniósłbym więcej hałasu. Następny będzie LC500 lub corvette C8, z naciskiem na to pierwsze. I to juz chyba samochód ostateczny, bo w 911 nie ma dostępu do silnika po podniesieniu tejże "klapki" imitującej pokrywę silnika a nikasil znika jak panewki w vq35de, zatem to nie auto dla mnie. Chyba że infiniti pójdzie po rozum do głowy i w tym czasie wymyśli coś ciekawego bez udziału "inżynierów" z Gujany.
    Było: G35c revup + M56s + FX50s + corvette C6 GS + corvette C7.
    Jest: lexus ct200h + lexus RC-F.

Podobne w?tki

1. Jeśli nie infiniti, to ... no oczywiście że lexus !
    By lukasz32 in forum Co stoi w garażu poza INFINITI :)
    Odpowiedzi: 21
    Ostatni post / autor: 28th-October-2020, 17:43
  2. Q50 Infiniti Q50S Hybryda czy Lexus GS450h Hybryda ? :)
    By Stecko in forum Generalne Informacje i Pytania
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 13th-February-2019, 22:40
  3. INFINITI M56 vs. LEXUS LX 570
    By slepy62 in forum Infiniti w mediach
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 7th-November-2013, 12:13
  4. Made in china & lexus
    By BAJZEL in forum Pogaduchy
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 25th-June-2013, 18:06
  5. Odpowiedzi: 0