Strona 8 z 20 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Poka? wyniki od 71 do 80 z 191

Temat: LPG - VQ35DE i VK45DE

ADMINISTRATOR-FAN INFINITI Avatar Black
    Do??czy?
    Jan 2010
    Mieszka w
    WPR
    Jeździ
    G35 2003-Mazda Xedos 9
    Podziękował
    35
    Otrzymał podziękowanie 27 raz/y

Domy?lnie

Owszem nie ma co się zastanawiać tylko trzeba znależć dobrego fachurę i tu niestety pojawia się problem.Mam namiary na człowieka z którym korespondowałem w sprawie LPG w swoim.On nie widzi przeszkód w zagazowaniu Infiniti,przerabia najróżniejsze fury,poleca staga 300 premium,oraz kalibrację z laptopem podczas jazdy (dla mnie podstawa).Jest tylko jedno ale,warsztat znajduje się 260 kilosów stąd!.

Co do słomianej,to chyba na tym forum które zalinkowałem czytałem nieprzychylne opinie o nich
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ▬▬ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ
    G35-RWD-Sedan-Manual-JWT Pop Charger-Hawk Brakes-Tinted Windows-19 inch rims-Ulter 2x90mm
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ▬▬ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬インフィニティ

Dopiero dołączylem Avatar DanPlut
    Do??czy?
    Apr 2011
    Mieszka w
    o/k Warszawy
    Jeździ
    NIssan 350Z
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 0 raz/y

Domy?lnie

Cytat Napisa? Black V6 Zobacz post
    Co do słomianej,to chyba na tym forum które zalinkowałem czytałem nieprzychylne opinie o nich
    No nie. To masakra. To znaczy dobrze, że mi o tym mówisz, ale w takim razie zostaje tylko Białystok na dzień dzisiejszy. Tak sobie myślałem, że tam pojadę na instalację a swoje oddziały mają w całej Polsce i ewentualnie na jakiekolwiek strojenia czy wymiany to już gdzieś bliżej w ich fili.

Do??czy?
    Jan 2010
    Mieszka w
    WPR
    Jeździ
    G35 2003-Mazda Xedos 9
    Podziękował
    35

Domy?lnie

Co do słomianej,może trochę przesadziłem,ale tu np potknęli sie na regulacji prostej instalacji w tak prostym samochodzie.Z drugiej strony koledze smola71 zagazowali G tak że smiga do dzisiaj,przeleciał już 50 tysięcy km.

http://lpg-forum.pl/viewtopic.php?t=9498&start=0

jest jeszczer Migaz na modlińskiej,polecaja ich.
    Ostatnio edytowane przez Black ; 6th-April-2011 o 23:03
    G35-RWD-Sedan-Manual-JWT Pop Charger-Hawk Brakes-Tinted Windows-19 inch rims-Ulter 2x90mm

Do??czy?
    Apr 2011
    Mieszka w
    o/k Warszawy
    Jeździ
    NIssan 350Z
    Podziękował
    0

Domy?lnie

Ok. Napisałem do Migaz zobaczymy co odpiszą. W sumie w ich galerii były raczej "zwykłe" auta. Zastanawiam się czy do tego Nikodema z forum LPG nie napisać. W profilu ma Warszawa i widać, że wiedzy ma sporo i chyba zakłada gaz.

Do??czy?
    Jan 2010
    Mieszka w
    WPR
    Jeździ
    G35 2003-Mazda Xedos 9
    Podziękował
    35

Domy?lnie

A może lepiej zarzuć temat zagazowania zetki na forum LPG ?,daj ogłoszenie w dziale 'zlecę montarz' i odezwą się chętni.

Ja korespondowałem z Sebastianem ze Zbrosławic,konkretny gość,ale daleko kuzwa
    Ostatnio edytowane przez Black ; 6th-April-2011 o 23:35

Forumowy wyjadacz
    Do??czy?
    Feb 2011
    Mieszka w
    Węgorzewo
    Jeździ
    Mercedes GLE Coupe 350 diesel 2017, czarny,
    Podziękował
    99
    Otrzymał podziękowanie 14 raz/y

Domy?lnie

W Białym musisz się raczej liczyć z dwudniowym pobytem, tyle trwa cała sprawa z montażem i regulacją. A co do instalki wtrysku fazy ciekłej w Białym też odradzali gdyż nasz gaz jest bardzo brudny bez względu na stację w której tankujesz i przez to padają pompy gazu (koszt pompy 500-600zł)

Do??czy?
    Apr 2011
    Mieszka w
    o/k Warszawy
    Jeździ
    NIssan 350Z
    Podziękował
    0

Domy?lnie

Migaz odpisał, że Zetki nie mieli i muszę podjechać żeby zobaczyli ile miejsca pod maską i jak to upchnąć, bo silnik nie stanowi problemu, gdyż Infiniti śmigają
    Z Białymstokiem to wiem, że wyprawa na dwa dni, ale jak nie będzie wyboru to trzeba będzie polecieć

Odpisało mi AC i poleca warsztat w Warszawie Alltop http://www.alltop.pl/instalacje-gazowe wygląda sensownie, mają niezłe fury w galerii i czynne w soboty. Ja narazie znalazłem parę dobrych opinii, ale jak coś będzie nie tak to dajcie znać. Wysłałem zapytanie a jutro jak znajdę czas to może podjadę i wtedy o wasze bolidy też się zapytam.
    Ostatnio edytowane przez DanPlut ; 8th-April-2011 o 10:12

Dopiero dołączylem
    Do??czy?
    Jul 2010
    Mieszka w
    Olsztyn
    Jeździ
    2013 Infiniti JX35
    Podziękował
    0
    Otrzymał podziękowanie 5 raz/y

Domy?lnie

Cytat Napisa? Black V6 Zobacz post
    Co do słomianej,może trochę przesadziłem,ale tu np potknęli sie na regulacji prostej instalacji w tak prostym samochodzie.Z drugiej strony koledze smola71 zagazowali G tak że smiga do dzisiaj,przeleciał już 50 tysięcy km.

http://lpg-forum.pl/viewtopic.php?t=9498&start=0

jest jeszczer Migaz na modlińskiej,polecaja ich.
    Ale z postu wynika, że tą instalkę nie montowali na słomianej, tylko tam próbowali ją ustawić. A po kimś spartoloną w starym trupie poprawiać najgorsza sprawa.

Dopiero dołączylem
    Do??czy?
    Apr 2011
    Mieszka w
    Warszawa
    Jeździ
    Wcześniej G35 coupe 2003 rok, teraz Jeep Grand Cherokee 4.7 HO, Chevrolet Tahoe 5.7.
    Podziękował
    0

Domy?lnie

Jakby co ja mam dobrego gazownika w Piastowie (pod Wawa). Gosc dobrze ogarnia najrozniejsze instalacje gazowe - zaczynal od poprawiania instalacji jakie zakladali mu inni w jego autach. W razie czego moge podac kontakt mozesz zadzwonic/podjechac i sie podpytac. Rozmawialem z nim kiedys o moim g35 coupe i mowil ze nie powinno byc problemu po odpowiednim dobraniu podzespolow. O tyle ma duzy plus ze sam ma warsztat i sam w nim robi - stad na pewno cena bedzie rozsadna.

Dopiero dołączylem
    Do??czy?
    Apr 2011
    Mieszka w
    Lublin
    Jeździ
    fx45, 2003, peugeot 307 1.6
    Podziękował
    0

Domy?lnie

dzie dobry. mozecie polecic mi jakis wasztat w lublinie?? bo mam zamiar zalozyc instalke do mojego fxa

Strona 8 z 20 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Podobne w?tki

1. VK45DE - obrócone panewki
    By Mammothpl in forum VK45DE - V8
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 15th-December-2016, 21:33
  2. Tuning VQ35de
    By Drzymek in forum VQ35DE
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 5th-November-2016, 13:16
  3. VK45DE gasnie
    By JANEK in forum VK45DE - V8
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 15th-May-2016, 13:33
  4. Charakterystyka VQ35DE
    By Piotrek in forum Generalne Informacje i Pytania
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 9th-November-2014, 19:14
  5. co użytkownicy myśla o LPG i inne offy z tematów LPG
    By Tomek g35c in forum Infiniti i paliwa konwencjonalne i alternatywne / LPG / Diesel
    Odpowiedzi: 34
    Ostatni post / autor: 3rd-April-2013, 17:32

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Nie mo?esz zak?ada? nowych tematów
  • Nie mo?esz pisa? wiadomo?ci
  • Nie mo?esz dodawa? za??czników
  • Nie mo?esz edytowa? swoich postów
  •