Witam,
Kupiłem Asystenta Kierowcy DVR z firmy Yanosik .Urządzenie bardzo przydatne, możecie poczytać w linku poniżej:
http://yanosik.pl/sklep/index.php?ro...&product_id=63
Podłączyłem do ekranu fabrycznego przez Mirror Linka - kupiłem z Chin jakiś czas temu za 300 PLN.Tak naprawdę to kupiłem Mirror Link bo urządzenie daje możliwość wyświetlania obrazu z telefonu z Androidem na ekranie fabrycznym samochodu- jedyna wada, to fakt, że nie można obsługiwać dotykowo ekranu samochodu tak, żeby działały funkcje z telefonu natomiast obraz i dźwięk idzie przyzwoicie. Pisali do mnie ostatnio od producenta z Chin ,że już zrobili urządzenie Mirror Link z transmisją w jakości HD, natomiast te które ja mam nie powala jakością obrazu bo nie ma rozdzielczości HD ale po prostu działa. Wracając do Yanosik , to jeśli chcesz korzystać z funkcji kamery nagrywającej sytuację na drodze podczas jazdy to i tak musisz go przykleić uchwytem do szyby - ja mam tuż nad głośnikiem centralnym po środku konsoli. Oprócz tego jeżeli chcesz korzystać nawigacji dostępnej w tym urządzeniu to i tak przez mirror link nie wklepiesz adresu z ekranu dotykowego chyba, że się zatrzymasz, wybierzesz trasę a obraz zapodasz na ekran samochodu przez Mirror Link.
Ja też , na początku nie byłem zadowolony, że coś wisi pod szybą ale biorąc pod uwagę możliwości tego sprzętu to już mi w ogóle to nie przeszkadza. Używając go sam również zgłaszasz sytuację na drodze jeśli jest patrol , wypadek czy zagrożenie a inni użytkownicy mający to urządzenie i przejeżdżający przez obszar zgłoszenia potwierdzają przez Yanosik , czy zagrożenie nadal istnieje czy nie i można w ten sposób mieć info w czasie rzeczywistym bo jest już ponad 1,2 miliona użytkowników. Dużo by się można rozpisywać na ten temat ale to nie w tym dziale. Jak chcecie to mogę otworzyć nowy temat i na bieżąco relacjonować z codziennego używania tego sprzętu. Póki co zainteresowanych odsyłam do powyższego linka.

Odpowied? z cytatem